Η μουσική βραδιά στον Αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού Ανακτόρου Μαλίων κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου, αποτελεί κάθε χρόνο ένα γεγονός με ιδιαίτερη αξία και σημασία και έχει γίνει πλέον θεσμός.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, την ώρα που η Πανσέληνος θα φωτίζει απαλά την αιώνια ιστορία, η μουσική του δεξιοτέχνη του λαούτου Μιχάλη Φραγκιαδάκη θα μας ταξιδέψει μέσα από αγαπημένες μελωδίες και στίχους.

Τη μουσική εκδήλωση οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χερσονήσου με τη συνεργασία της ΚΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι η πιο ξεχωριστή στο έτος και υμνείται αμείωτα για χρόνια από ποιητές και στιχουργούς ενώ αποτελεί ερέθισμα έμπνευσης για τους καλλιτέχνες.

Οι επισκέπτες που κάθε χρόνο αυξάνονται στη θεσμοθετημένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού ανακτόρου Μαλίων απολαμβάνουν κάθε φορά μια μοναδική εμπειρία μετρώντας τα βήματα τους, ως σύγχρονοι περιηγητές, στο πλάι της ιστορίας.

Όσον αφορά στον δημοφιλή πλέον ετήσιο θεσμό αξίζει να σημειωθεί ότι πανελλαδικά συμμετέχουν περισσότεροι από 70 αρχαιολογικοί χώροι ενώ είναι καθολική η εθελοντική προσφορά των εργαζομένων που θα μεριμνήσουν για τη νυχτερινή λειτουργία και φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων.

Σχετικά με το συγκρότημα που θα μας ταξιδέψει μουσικά τη βραδιά της Πανσελήνου, τον Μιχάλη Φραγιαδάκη πλαισιώνουν οι:

Μαρία Σκουλά (λύρα, τραγούδι)

Μανόλης Αντωνογιαννάκης (λαουτάκι, τραγούδι)

Κωστής Μαλαξιανάκης (μεσαιωνικό λαούτο, τραγούδι)

Βαγγέλης Σκουλάς (κιθάρα, τραγούδι)

Στρατής Φραγκιαδάκης (λαούτο)

Γιώργος Σαλούστρος (θιαμπόλι, ασκομαντούρα)

Γιώργος Ξυλούρης (κρουστά)