Ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο για τον Πλατανιά εξελίχθηκε τελικά σε \”αυτοκτονία\” κόντρα στη Βέροια.
Η ομάδα των Χανίων προηγήθηκε στην ανάπαυλα με 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι παρά τα προβλήματα που είχαν αλλά και το γεγονός ότι έπαιζαν από το 77\’ με δέκα παίκτες λόγω της 2ης κίτρινης στον Αποστολόπουλο (με το σκορ στο 2-1) πήραν παλικαρίσιο βαθμό με δυο γκολ του Μρντάκοβιτς (2-2).
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα που είχε παρατάξει και στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με τον Εργοτέλη. Ο Γιωργαλλίδης ήταν κάτω από την εστία με την τετράδα στην άμυνα να αποτελούν από δεξιά προς τ\’ αριστερά οι Θέρα, Ιντζίδης, Φερνάντες και Ραφαέλ. Στα χαφ ήταν Στόλερ και Αγκιλέρα και μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Γουνδουλάκης. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ήταν ο Μπέλιτς και αριστερά ο Μοράλ, με μοναδικό προωθημένο τον Ναζλίδη.
Από την άλλη ο Γκόραν Στεβάνοβιτς αναπροσάρμοσε τα πλάνα του μετά την ξαφνική απώλεια των Ορέστες, Μπάρμπα και Όστοϊτς, αλλά και τη μη συμμετοχή τελικά του Καλτσά στο αρχικό σχήμα. Ο Αναστασόπουλος υπερασπίστηκε την εστία, με τον Αποστολόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Αμαραντίδη στο αριστερό και τους Σεντεμέντε και Τζημογιάννη να αποτελούν το κεντρικό δίδυμο. Στα χαφ δίπλα στον Τραπ ήταν ο Βεργώνης, με τον Ναμπουχάνε να κινείται δεξιά, τον Ρίος αριστερά και τον Μπαργκάν πίσω από τον προωθημένο Μρντάκοβιτς.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτα και στο 6\’ είχαν διπλή ευκαιρία με τους Μπέλιτς και Ναζλίδη. Από εκεί και πέρα η Βέροια δεν άφησε τους παίκτες του Πλατανιά να βρουν διαδρόμους από  τα πλάγια, αλλά ούτε και να απειλήσουν από τον άξονα, με το Γουνδουλάκη να μην \”τροφοδοτείται\” και τον Ναζλίδη να βγαίνει συχνά μακριά από το πεδίο δράσης του για να πάρει μπάλα. Η \”βασίλισσα του Βορρά\” δημιούργησε καλές στιγμές με τους Μπαργκάν (14\’), Ναμπουχάνε (15\’, 22\’ και 27\’), αλλά \”προδόθηκε\” στο 29\’ από την άμυνά της.
Ο Τζημογιάννης δεν απομάκρυνε σωστά, ο Ναζλίδης… είπε \”ευχαριστώ\” και το πρώτο γκολ της σεζόν ήταν γεγονός για τον Πλατανιά, ο οποίος μετά από αυτό έπαιξε πιο ελεύθερα και έφτασε και σε δεύτερο γκολ, αφού πρώτα είχε απειλήσει με τον Ραφαέλ στο 38\’. Το 2-0 σημειώθηκε στο 42\’ με τον Γουνδουλάκη να \”νικάει\” με δεύτερη προσπάθεια τον Αναστασόπουλο και να στέλνει την ομάδα του με άλλον… αέρα στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη μπήκε με αυτόν τον… αέρα ο Πλατανιάς, αλλά η μείωση του σκορ από τον Μρντάκοβιτς στο 62\’ έδωσε άλλη τροπή στην αναμέτρηση. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από την αποβολή του Αποστολόπουλου η Βέροια \”έκλεψε\” τον βαθμό με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σέρβου φορ στο 85\’. Νωρίτερα όμως ο Αναστασόπουλος κράτησε το σκορ στο 2-1 με σπουδαίες επεμβάσεις σε πλασέ του Πόποβιτς και σε κόντρες μετά από κόρνερ του Γουνδουλάκη. 

Οι φάσεις του αγώνα 

6\’ Σουτ του Μπέλιτς από πλάγια θέση αποκρούει ο Αναστασόπουλος, ο Ναζλίδης πλασάρει από κοντά αλλά στέλνει τη μπάλα παράλληλα από την εστία.
14\’ Σουτ του Μπαργκάν καταλήγει στην αγκαλιά του Γιωργαλλίδη η μπάλα.
15\’ Ο Ναμπουχάνε επιχειρεί τη σέντρα-σουτ η μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
22\’ Σουτ του Ναμπουχάνε μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Γιωργαλλίδης.
27\’ Ο Ναμπουχάνε σουτάρει από πλάγια θέση με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

29\’ ΓΚΟΛ: Τραγικό λάθος του Τζημογιάννη που δεν απομακρύνει, ο Ναζλίδης κερδίζει τη μπάλα και πλασάρει σωστά τον Αναστασόπουλο για το 1-0.

39\’  Σέντρα του Μπέλιτς σουτ του Ραφαέλ βάζει σωτήρια την κόντρα ο Αποστολόπουλος με τη μπάλα να καταλήγει εκτός τελικής γραμμής (κόρνερ).

42\’ ΓΚΟΛ Σέντρα του Θέρα, ο Φερνάντες με τη μία σεντράρει ιδανικά στον Γουνδουλάκη, που με διπλή προσπάθεια, μετά την πρώτη απόκρουση του Αναστασόπουλου σκοράρει για το 2-0. 

60\’ Από φάουλ του Καλτσά η μπάλα φτάνει στον Μντράκοβιτς που από πλεονεκτική θέση σουτάρει άστοχα.

62\’ ΓΚΟΛ: Σέντρα-σουτ του Αμαραντίδη στο οριζόντιο δοκάρι, γύρισμα του Καλτσά και ο Μρντάκοβιτς με πλασέ στην κίνηση μειώνει σε 2-1.

82\’ Αντεπίθεση του Πλατανιά ο Μπέλιτς πασάρει στον Πόποβιτς, το πλασέ του οποίου αποκρούει σωτήρια ο Αναστασόπουλος με τον Σεντεμέντε να διώχνει σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γουνδουλάκης, η μπάλα κόντραρε στον Τραπ, με τον Αναστασόπουλο να κάνει σπουδαία επέμβαση.

85\’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Παυλίδη στον Μρντάκοβιτς, που μόνος απέναντι από τον Γιωργαλλίδη πλασάρει ψύχραιμα για το 2-2.

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Θέρα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ραφαέλ, Στόλερ (64\’ Σιώπης), Αγκιλέρα (87\’ Γ. Εμμ. Γιακουμάκης), Μπέλιτς, Μοράλ (78\’ Πόποβιτς), Γουνδουλάκης, Ναζλίδης. 
Βέροια (Γκόραν Στεβάνοβιτς): Αναστασόπουλος, Αποστολόπουλος, Σεντεμέντες, Τζημογιάννης, Βεργώνης (61\’ Παυλίδης), Τραπ, Ναμπουχάνε, Σεγούντο Ρίος (68\’ Μάνος), Μπαργκάν (57\’ Καλτσάς), Μρντάκοβιτς.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook