Η κινεζική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μία δραστική πτώση ύψους 3,7% των ξένων επενδύσεων στην χώρα. Από 116 δισ. δολάρια που ήταν οι ξένες επενδύσεις στην Κίνα το 2011, έπεσαν στα 111,7 δισ. δολάρια το 2012.

Έτσι το Πεκίνο σχεδιάζει να απλοποιήσει τους κανόνες για τους ξένους επενδυτές δημιουργώντας ελεύθερες ζώνες επενδύσεων.

Στις ζώνες αυτές θα περιλαμβάνεται και η Shanghai, με σκοπό να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Στις ελεύθερες ζώνες θα περιορίζεται η κρατική παρέμβαση και η γραφειοκρατία με σκοπό να ενισχυθεί η επενδυτικότητα αλλά και μέσω αυτής και η ανάπτυξη, πέραν του 7% με το οποίο τρέχει η κινεζική οικονομία.

\”Η κινεζική κυβέρνηση ξέρει πως είναι καλό να υπάρχουν ξένοι επενδυτές και θέλει να κάνει μια ελκυστική αγορά για στρατηγικές και οικονομικές επενδύσεις\”, ανέφερε ο Kent Kedl, διευθύνων σύμβουλος της Control Risks.

\”Πολλοί ξένοι επενδυτές αποθαρρύνονται από την γραφειοκρατία και την έλλειψη σαφήνειας των κανονισμών, όταν έρχονται να επενδύσουν στην Κίνα\”, τόνισε.

Οι επενδύσεις αυξήθηκαν στην Κίνα 4,9% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε 62 δισ. δολάρια, αναφέρει το Bloomberg.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook