Η σημερινή δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως "με ετοιμότητα και άμεσο τρόπο, προχώρησε σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Χερσονήσου, στην εκπόνηση τεχνικής μελέτης για την κατασκευή έργων ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Ποταμιών του Δήμου.

Παρά την έλλειψη προετοιμασίας σε παρελθόντα χρόνο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υδροδότησης, η οποία ήταν γνωστή συνέπεια λόγω της κατασκευής του φράγματος του Αποσελέμη, καταφέραμε να αναδείξουμε το πρόβλημα και να πείσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων να χρηματοδοτήσει το έργο, ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύτατο υδρευτικό πρόβλημα τόσο λόγω της μειωμένης παροχής όσο και λόγω της κακής ποιότητας του αντλούμενου ύδατος.

Σήμερα το έργο έχει ολοκληρωθεί και υδροδοτείται ο οικισμός Ποταμιών με επαρκή ποσότητα και άριστη ποιότητα νερού.

Δεν μένουμε όμως εκεί. Σχεδιάζουμε και μελετούμε ένα ολοκληρωμένο Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΤΑΠ) για την περιοχή της Λαγκάδας, ώστε να προλάβουμε την μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και να ζητήσουμε, τεκμηριωμένα, την χρηματοδότηση ανταποδοτικών έργων της περιοχής, από κρατικούς πόρους, στο πλαίσιο της αρχής της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακόμη, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Χερσονήσου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚ ΑΕ (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) θα επιδιώξουμε αυτό το σημαντικό έργο για την υδροδότηση της Ανατολικής Κρήτης να αποτελέσει τη βάση και αφετηρία στην προσπάθεια που κάνουμε για την ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Με όραμα, σχέδιο και σοβαρή προσπάθεια η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί να δρομολογήσει την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Χερσονήσου. Ειδικότερα προσπαθεί στις μεταβολές που θα δημιουργήσει στη Λαγκάδα η κατασκευή και λειτουργία του Φράγματος Αποσελέμη, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα αντισταθμίσουν τις όποιες αρνητικές συνέπειες. Στην επικείμενη άφιξη του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα κατατεθεί και θα συζητηθεί η συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου για την ανάπτυξη της ενδοχώρας της Δ.Ε. Χερσονήσου.»