Το πολεμικό ναυτικό της Νιγηρίας σκότωσε 12 πειρατές με τους οποίους αντάλλαξε πυρά καθώς αυτοί προσπαθούσαν να διαφύγουν αφού εγκατέλειψαν το δεξαμενόπλοιο που είχαν καταλάβει την περασμένη εβδομάδα ανοιχτά της ακτής του Κόλπου της Γουϊνέας, ανακοίνωσε σήμερα το πολεμικό ναυτικό.

Οι πειρατές πήραν τον έλεγχο του MT Notre με σημαία Σεντ Κιτς και Νέβις στις 15 Αυγούστου, αλλά εστάλη αμέσως σήμα στο πολεμικό ναυτικό και μερικά καταδρομικά εστάλησαν για να ξαναπάρουν τον έλεγχο του πλοίου, δήλωσε ο υποναύαρχος του πολεμικού ναυτικού, Σίντι Άλι Χάσαν.

Τα καταδρομικά ενεπλάκησαν σε μάχη με τους πειρατές που είχαν καταλάβει το δεξαμενόπλοιο και κατάφεραν να το οδηγήσουν στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας, αλλά κατά την διαπραγμάτευση για την επανάκτηση του ελέγχου του πλοίου, οι πειρατές προσπάθησαν να διαφύγουν με ταχύπλοο. Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού τους καταδίωξαν, αλλά δέχθηκαν τα πυρά των πειρατών.

\”Η ανταλλαγή πυροβολισμών διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και μετά από αυτήν ηττήθηκαν (οι πειρατές). Όταν πήραν τον έλεγχο του ταχύπλοού, τέσσερις από τους μαχητές ήταν ζωντανοί και δεν είχαν τραυματιστεί, ενώ οι υπόλοιποι πειρατές είχαν σκοτωθεί κατά την ανταλλαγή πυρών\”, σημείωσε ο Σίντι Άλι Χάσαν.

Το πλήρωμα του MT Notre, το οποίο μετέφερε βενζίνη, διεσώθη χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί, κατέληξε ο ίδιος.

Οι επιθέσεις πειρατών ανοιχτά της ακτογραμμής της Δυτικής Αφρικής έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από πέρυσι και απειλούν να υπονομεύσουν την μεταφορά εμπορευμάτων από την περιοχή αυτή.

Σπάνια το πολεμικό ναυτικό εμπλέκεται σε ανταλλαγές πυρών στα ανοιχτά, καθώς οι πειρατές αφήνουν συνήθως τα πλοία που έχουν καταλάβει αφού αφαιρέσουν το φορτίο τους και τιμαλφή. Ορισμένες φορές ωστόσο το πλήρωμα απαγάγεται με σκοπό να ζητηθούν λύτρα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook