Στη Νέα Ζηλανδία θα εκδοθεί τελικά, ο 44χρονος ομογενής Michaels Loizos, ο οποίος κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυστραλιανό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Loizos θα πρέπει να απελαθεί στη Νέα Ζηλανδία όπου βαρύνεται με 140 κατηγορίες για απάτες συνολικού ύψους 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος γνωστών προσωπικοτήτων της χώρας.

Ο ομογενής κατηγορείται για απάτες και στη Μελβούρνη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να απελαθεί γιατί \”δεν θα έχει δίκαιη δίκη\” στη Νέα Ζηλανδία αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του. Του έδωσε ωστόσο προθεσμία 15 ημερών να υποβάλει έφεση.

Ο Loizos Michaels είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Ιούλιο από τη Νέα Ζηλανδία. Μετά από ανθρωποκυνηγητό πολλών εβδομάδων και εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας και της Βικτώριας, εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και συνελήφθη στο Gold Coast (Χρυσή Ακτή) της Αυστραλίας. Όμως ζήτησε άδεια λίγων ημερών για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στη Μελβούρνη και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας, ο 44χρονος συνέχισε τις απάτες του και στη Μελβούρνη αποσπώντας σημαντικά ποσά από αθώους πολίτες. Ο ομογενής, που του άρεσε να τον φωνάζουν \”φαντομά\”, παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας στα θύματά του και τα εξαπατούσε αποσπώντας τους \”τεράστια ποσά\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook