Μετά τον Γιάννη Ντερμανάκη και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά, Νίκος Λαγομιτζής, μέσω προσωπικής γραπτής δήλωσης γνωστοποιεί την αποχώρησή του από το Δ.Σ. της ομάδας, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της διοίκησης Πρωτοδικείου.
Αναλυτικά:
\”Δημόσια θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που εμπιστεύτηκαν σε μας, ένα χρόνο πριν, τη διοίκηση του ιστορικού, μέσω αποφάσεων του Πρωτοδικείου Χανίων. 

Στα πλαίσια της λογοδοσίας, που υπήρξε βασικό εργαλείο της απερχόμενης διοίκησης, γνωστοποιούμε στο φίλαθλο κοινό της πόλης τα πεπραγμένα μας: 

Παραλάβαμε τον Αύγουστο του \’12 ομάδα χωρίς στην ουσία συμβόλαια παικτών και προπονητή. Παραδίδουμε ομάδα 25 ποδοσφαιριστών και με άξιο προπονητικό τιμ. 

Παραλάβαμε ομάδα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που καθιστούσαν αμφίβολη την αδειοδότησή της. Παραδίδουμε ομάδα που είναι πλήρως ενήμερη ασφαλιστικά και φορολογικά και με έτοιμο φάκελο αδειοδότησης. 

Παραλάβαμε ομάδα χωρίς πρόσωπο στα κέντρα των αποφάσεων. Παραδίδουμε ομάδα με εικόνα καθάρια και αξιόπιστη. 

Παραλάβαμε ομάδα Γ´ εθνικής, που στόχο είχε την παραμονή στην κατηγορία. Παραδίδουμε ομάδα Β´ εθνικής, που στο δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος ήταν πρώτη στη μερική βαθμολογία, με εξαιρετικό ρόστερ που με 2-3 προσθήκες, με λίγη τύχη και με πολύ δουλειά αφήνει υποσχέσεις. 

Παραλάβαμε ομάδα χωρίς στην ουσία γήπεδο. Παραδίδουμε ομάδα με συμφωνημένη χρήση γηπέδου προδιαγραφών Super League.

Επίσης συνεπικουρήσαμε τον ερασιτέχνη, στο βαθμό που μας επιτρέπονταν, στη λειτουργία των τμημάτων του και ξεκινήσαμε διαδικασίες εμπλουτισμού των αθλημάτων του, ώστε να καταστεί πραγματικός όμιλος. 

Σίγουρα έγιναν λάθη. Γιατί μόνο ο αδρανής δεν κάνει λάθη. Και σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Μία όμως πάντα ήταν η έγνοια μας: ο ΑΟΧ να αντιπροσωπεύει το λαό των Χανίων και να στελεχώνεται από ανθρώπους που αγαπούν τα Χανιά.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη τις καρδιάς μου όλους αυτούς που στάθηκαν στην προσπάθειά μας αυτή συνοδοιπόροι στα δύσκολα και ειδικά τον Γιάννη Ντερμανάκη, που εξαρχής ήταν ο στυλοβάτης της περσινής προσπάθειας, και το Δημήτρη Βιριράκη, που τήρησε ισορροπίες και με την πολύτιμη εμπειρία του έδωσε λύσεις σε πολλά ζητήματα. Χωρίς την άοκνη εργασία αυτών και άλλων τα γλέντια της ανόδου στη Β´ εθνική, στην Αγορά, στο Λιμάνι κι αλλού μπορεί να μην είχαν γίνει και η ομάδα μας τώρα να βρίσκονταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. 

Επίσης αν στεναχώρησα κάποιους άθελα στη θητεία μου ως Πρόεδρος του ιστορικού ζητώ δημόσια και ταπεινά συγνώμη. 

Επιστρέφουμε τώρα από κει που προήλθαμε, στην εξέδρα, στα τσιμέντα. Και προσδοκούμε σύντομα, οι συνεχιστές της προσπάθειάς μας, η νέα διοίκηση του ΑΟΧ, να μας βάλει σύντομα στα σαλόνια της Α\’ εθνικής. Γιατί εκεί αξίζει νά´ναι η πρώτη ομάδα της πόλης και του νομού, ο ιστορικός ΑΟ ΧΑΝΙΑ. Και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το πετύχει, γιατί έχει όλες τις προδιαγραφές προς τούτο. Αρκεί να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τα πέρσι, η προσπάθειά μας να βρει άξιους συνεχιστές. Το ελπίζω. 

Ευχαριστώ εκ νέου όλους όσους συνεργαστήκαμε και ειδικά το καταπληκτικό φίλαθλο κοινό των Χανίων, οργανωμένους ή μη, που διψά για μπάλα, που επιζητά την υγεία, που \”φοράει παντελόνια\”. Θα βρεθούμε μαζί πάλι εκεί, στις εξέδρες, άλλωστε πάντα η επαφή μας ήταν άμεση και ειλικρινής. Και πάλι καλή επιτυχία στους διαδόχους μας\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook