Περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας μιας πυρκαγιάς η οποία έχει κατακάψει 4.500 στρέμματα δασικής έκτασης και παρέμενε εκτός ελέγχου το πρωί στο ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των τουριστών νησί Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες, όπως ανέφεραν σήμερα οι αρχές σε αυτήν την ισπανική περιφέρεια.

«Περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από 50 κατοικίες. Γύρω στα 4.500 στρέμματα έχουν καεί στην Αρτά και στην Καπντεπέρα (σ.σ. δύο μικρές κοινότητες στη Μαγιόρκα). Είναι μια περιοχή αγροτουρισμού», στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαγιόρκας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης στις Βαλεαρίδες Νήσους.

Προς το παρόν, η πυρκαγιά παραμένει εκτός ελέγχου, πρόσθεσε, και περίπου 130 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά η οποία ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους και τον καύσωνα που επικρατεί στην περιοχή, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της Ισπανίας.

Οι πυρκαγιές σε δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις είναι πολύ συχνές το καλοκαίρι στην Ισπανία, και συχνά ενισχύονται από τους ανέμους και εξαπλώνονται με ταχύτητα στη βλάστηση που είναι ιδιαίτερα ξερή.

newpost.gr