Μία σημαντική πρωτοβουλία ελήφθη απο την  Ένωση Λιμένων Ελλάδος και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης για την συντονισμένη προβολή των ελληνικών λιμένων κρουαζιέρας

Μετά από κοινή απόφαση της ΕΛΙΜΕ και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το clustering των λιμένων κρουαζιέρας, υπό την επωνυμία GREEK CRUISE.

Σκοπός της δημιουργίας του εν λόγω clustering είναι η συνεργασία για τη συντονισμένη προβολή των ελληνικών λιμανιών κρουαζιέρας, ώστε η χώρα μας να μπορεί οργανωμένα να επικοινωνεί στο εξωτερικό τα λιμάνια – υποδοχείς κρουαζιερόπλοιων. Πρόκειται για μία κίνηση συντεταγμένης εξωστρέφειας η οποία στο πρώτο της στάδιο περιλαμβάνει 3 πρωτοβουλίες:

1. Δημιουργία λογότυπου για όλα τα ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας

2. Δημιουργία ισχυρής, χρηστικής και διαδραστικής ιστοσελίδας (www.GreekCruise.gr) με σκοπό την προβολή των λιμανιών (σημειώνεται ότι η διείσδυση του διαδικτύου στον τουριστικό τομέα της κρουαζιέρας υπερβαίνει το 87%).

3. Δημιουργία εντύπου στο οποίο θα παρουσιάζονται τόσο τα λιμάνια και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, όσο και οι περιοχές πρόσβασης από αυτά αλλά και όλα τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα.

Το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιείται παράλληλα με τα λογοτύπα των Οργανισμών Λιμένων κάθε περιοχής. Το ενημερωτικό έντυπο θα διανέμεται μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες αυτός συμμετέχει. Οι ενέργειες αυτές απευθύνονται στο παγκόσμιο τουριστικό κοινό μέσα από μία απλή, ξεκάθαρη και ταυτόχρονα δυναμική προσέγγιση για την ανάδειξη των λιμενικών δυνατοτήτων της χώρας μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του λιμανιού του Ηρακλείου Κρήτης και εμπνευστής της όλης ιδέας, Ιωάννης Μπρας δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις δυνατότητες της ελληνικής κρουαζιέρας μέσα από μία απλή, αλλά πρωτοποριακή ιδέα η οποία χρησιμοποιεί τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς για την ανάδειξη των λιμανιών μας σε όλο τον κόσμο. Η ελληνική κρουαζιέρα είναι απολύτως ανταγωνιστική και δυναμική και όλοι μας οφείλουμε να προβάλουμε τις δυνατότητες που έχουμε σε αυτό τον τομέα. Το νέο clustering θα ενισχύσει επίσης και τη συνεργασία μεταξύ των λιμανιών».

Να σημειωθεί τέλος ότι στην πρώτη φάση του clustering συμμετέχουν οι 12 Οργανισμοί Λιμένων – μέλη της ΕΛΙΜΕ. (Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου).

(portnet.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook