Με έκτακτο δρομολόγιο που θα εκτελέσει το πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ “Neptune” στις 8,30 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής θα μεταφερθούν στην Γαύδο οι επισκέπτες που θέλουν να γιορτάσουν το Πάσχα στο νησί.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΑΝΕΝΔΥΚ, την Μεγάλη Παρασκευή, το επιβατηγό πλοίο “Neptune” θα αποπλεύσει στις 8,30 πμ από την Παλαιόχωρα για Σούγια – Αγία Ρουμέλη – Γαύδο, ενώ την ίδια ημέρα στην 1 μμ θα εκτελέσει το αντίστροφο δρομολόγιο.

Επίσης την Τρίτη του Πάσχα (26/4), το ίδιο πλοίο θα αποπλεύσει στις 8,30 πμ από την Παλαιόχωρα για Σούγια – Αγ.Ρουμέλη – Γαύδο και στην 1μμ θα αποπλεύσει από την Γαύδο για το αντίστροφο δρομολόγιο.

Στο μεταξύ , όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ κ.Γιάννης Μπραουδάκης, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι μετασκευές στο ΕΓ/ΟΓ πλοίο της εταιρείας «Σαμαριά», προκειμένου να είναι εντελώς έτοιμο μέχρι τα τέλη του Μαΐου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα κανονικά δρομολόγια από και προς την Γαύδο.

Στο πλοίο γίνονται εκτεταμένες εργασίες προκειμένου να προσαρμοστεί σε δεδομένα της Ευρωπαϊκής οδηγίας η οποία απετέλεσε και την αφορμή για τον ακτοπλοϊκό «αποκλεισμό» της Γαύδου από τον Ιούλιο του 2010.

Παράλληλα αναμένεται και σημαντική παρέμβαση από το αρμόδιο υπουργείο που θα διευκολύνει την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με το ακριτικό νησί.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook