Προϋπολογισμός για τη λειτουργία του πολιτικού γραφείου του ως υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ραδιοτηλεόρασης και όχι προσωπική αμοιβή αποτελούν σύμφωνα με τον Παντελή Καψή τα 450.000 ευρώ που προβλέπονται από το ΦΕΚ της σύστασης του υφυπουργείου.

Ο κ. Καψής υποστηρίζει, επίσης, ότι τα χρήματα αυτά αφορούν την πρόβλεψη πρόσληψης 20 ειδικών συνεργατών τονίζοντας, όμως, ότι αυτές «ούτε έγιναν, ούτε θα γίνουν» καθώς στο γραφείο του απασχολούνται τέσσερις γραμματείς και πέντε ειδικοί συνεργάτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καψή αναφέρει:

«Η «αποκάλυψη» ότι οι ετήσιες απολαβές μου ως Υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανέρχονται σε 450 χιλιάδες ευρώ ξεκίνησε από ανυπόστατα blogs ακροδεξιού και όχι μόνο περιεχομένου. Θεώρησα αχρείαστο να αντιπαρατεθώ με τον οχετό του διαδικτύου. Με έκπληξη είδα την «πληροφορία» αυτή να συνεχίζει να αναπαράγεται μέχρι που έφτασε σε ιστοσελίδα συνδικαλιστών και πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ. Αναγκάζομαι λοιπόν να διευκρινίσω τα αυτονόητα:

Το ποσό αυτό δεν αφορά τις απολαβές μου. Προβλέπεται στην απόφαση για τη σύσταση της θέσης Υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και πρόκειται για τον προϋπολογισμό λειτουργίας του πολιτικού γραφείου με πρόβλεψη πρόσληψης 20 ειδικών συνεργατών. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πολιτικά γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών.

Οι προσλήψεις αυτές ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Στο γραφείο μου εκτός από τη γραμματεία (4 άτομα) απασχολούνται 5 ειδικοί συνεργάτες.

Ειλικρινά λυπάμαι που δημοσιογράφοι που εργάστηκαν στην ΕΡΤ αναπαρήγαγαν με τόση ευκολία μια τέτοιου είδους πληροφορία. Όχι τόσο για την κακοήθεια και συκοφάντηση, όσο για την πρωτοφανή άγνοια (;) εκ μέρους τους του ύψους του μισθού ενός Υφυπουργού – που φυσικά είναι ο ίδιος για όλους τους Υφυπουργούς.

Παντελής Καψής»

protothema.gr