Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο, όπου καταγράφονται με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά και οι κινήσεις των πέντε ληστών που «χτύπησαν» το υποκατάστημα στις 14 Αυγούστου, με λεία 317.420 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη του Πρωτοδικείου Βόλου.

Στο απόσπασμα, διάρκειας 3 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, διακρίνονται και οι πέντε άνδρες που συμμετείχαν στη ληστεία. Οι τέσσερις ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο υποκατάστημα και ο πέμπτος έπαιξε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Οι δράστες μπαίνουν στην τράπεζα ντυμένοι με βερμούδες, φορώντας γυαλιά και ένας τουλάχιστον εξ' αυτών περούκα, περιμένουν να έρθει η σειρά τους στον γκισέ και τότε ακινητοποιούν τους υπαλλήλους με την απειλή των όπλων που έχουν μαζί τους.Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. "υπενθυμίζεται ότι τότε, πέντε (5) άγνωστοι δράστες πήγαν στο τραπεζικό υποκατάστημα, όπου οι τέσσερις από αυτούς εισήλθαν στο εσωτερικό του και με την απειλή όπλων (πιστολιών), αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (317.420) ευρώ. Παράλληλα, ο πέμπτος δράστης, ο οποίος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», τους ανέμενε εξωτερικά του υποκαταστήματος και επιβαίνοντες σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διέφυγαν όλοι μαζί μετά τη ληστεία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο λίγη ώρα αργότερα στη θέση «Άγιος Μηνάς» Δ.Δ. του χωριού Χλόης Βελεστίνου.

Η δημοσιοποίηση του υλικού αυτού αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των ερευνώμενων πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που διαπράχθηκαν.

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βιντεοληπτικού υλικού και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη ληστεία, μπορούν να επικοινωνούν με τις παρακάτω υπηρεσίες:

• στον τ/φ αριθμό 24210 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η οποία διενεργεί την προανάκριση
• στον τ/φ αριθμό 210 6411 111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
• στους τ/φ αριθμούς 170, 1014, 1964 (και στο email [email protected]) της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας."