Δεν πίστευε στα αυτιά του σήμερα ένας 19χρονος φοιτητής από την Πάδοβα, όταν του τηλεφώνησε ο πιο διάσημος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μετά τον Ομπάμα, ο Πάπας Φραγκίσκος! 

"Καλό απόγευμα, είμαι ο Φραγκίσκος. Μίλα μου στον ενικό", ήταν η πρώτη φράση που είπε ο ποντίφικας στον νεαρό Στέφανο Καμπίτσα, όταν αυτός σήκωσε το ακουστικό και ρώτησε ποιος είναι.  

Μάλιστα, ο Πάπας χρειάστηκε να τηλεφωνήσει δυο φορές πριν μπορέσει να βρει τον Στέφανο και την πρώτη φορά συνομίλησε με την αδελφή του.

"Είναι απίστευτο. Γελάσαμε και αστειευτήκαμε. Μεταξύ άλλων μου είπε ότι κι ο Ιησούς με τους Αποστόλους μιλούσαν στον ενικό", είπε ο Ιταλός φοιτητής στην τοπική εφημερίδα της Πάδοβας, Ιλ Γκατζετίνο.

"Ο Φραγκίσκος (!) μου έδωσε την ευλογία του και μου ζήτησε να προσεύχομαι πολύ για τον Άγιο Στέφανο αλλά και για τον ίδιο και το έργο του", πρόσθεσε ο 19χρονος, ο οποίος είπε πως "έζησε την ωραιότερη εμπειρία της ζωής του".  

Ο φοιτητής είχε στείλει ένα γράμμα στην θερινή κατοικία του Ποντίφικα στο Καστέλ Γκαντόλφο, ένα προάστιο της Ρώμης. 

Ο Φραγκίσκος έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με άλλους πιστούς χωρίς να τους γνωρίζει προσωπικά. Ο νέος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας λέει πως επιδιώκει την κατά δυνατόν στενότερη ανθρώπινη επαφή, θεωρώντας τον εαυτό του πρώτα απ΄ όλα έναν ποιμένα.

news.gr