Στον Πύργο διεξάγεται αυτές τις μέρες ένα σημαντικό φιλικό τουρνουά, το 2ο Πανηλειακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα θα διατεθούν στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού». Πέρα από τον Πανηλειακό στο συγκεκριμένο τουρνουά μετέχουν ακόμα ο Αχιλλέας Νεοχωρίου, Ο ΠΦΟ Πανόπουλου, ο Κένταυρος Μαγούλας, ο ΠΑΟ Βάρδας, η Αχαϊκή, ο Αστέρας Αμαλιάδας και ο Ηλειακός Λεχαινών. Στην πρώτη μέρα της φιλικής διοργάνωσης υπήρξε και η παρουσία του Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς στο Δ.Σ. Πύργου.

 

Ο «Τζόλε» είχε μεσουρανήσει την δεκαετία του ’90 με την φανέλα του Πανηλειακού του Σάκη Σταυρόπουλου και με συμπαίκτες τους Γιαννακόπουλο, Αρμύλαγο, Τσιώλη κ.α, όταν η ομάδα του Πύργου έπαιρνε διαδοχικές ανόδους μέχρι να βρεθεί στην Α’ Εθνική. Στην πορεία βέβαια ο Τζόρτζεβιτς πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και καταξιώθηκε ως ένας από τους καλύτερους «ξένους» στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατακτώντας τα πάντα στην Ελλάδα με τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά.

 

Πέρα από τον πρώη αρχηγό του Ολυμπιακού την δεύτερη μέρα του τουρνουά αναμένεται να βρεθεί στο γήπεδο και ο άσος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης, που είναι από την ευρύτερη περιοχή και ο οποίος αγόρασε 2.500 εισιτήρια, που μοιράστηκαν σε σχολία του Πύργου και γενικότερα της περιοχής.

 

Αποκλεισμός Πανηλειακού

Στο αγωνιστικό κομμάτι η διοργάνωση περιελάμβανε μια έκπληξη και αυτή είχε να κάνει με τον αποκλεισμό από την συνέχεια του τουρνουά για τον Πανηλειακό, που ηττήθηκε 4-2 στα πεναλτι από τον Αχιλλέα Νεοχωρίου. Όλα τα παιχνίδια ήταν 45λέπτης διάρκειας και στα υπόλοιπα ματς είχαμε: ΠΦΟ Πανόπουλου – Κένταυρος Μαγούλας 4-3 πεν., ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή 2-0 και Αστέρας Αμαλιάδας – Ηλειακός Λεχαινών 2-0.

 

Στα ημιτελικά θα παίξουν Αχιλλέας Νεοχωρίου – Πανόπουλο και ΠΑΟ Βάρδας- Αστέρας Αμαλιάδας, ενώ οι νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό διάρκειας 50 λεπτών (δύο ημίχρονα των 25’).

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

φώτο (ilia-sport.gr)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook