Η νέα BMW Σειρά 2 θα αποτελέσει την coupe έκδοση της Σειράς 1, ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στην έκθεση της Φρανκφούρτης, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθώντας τη νέα φιλοσοφία της BMW, στην οποία έπραξε σύμφωνα με τη Σειρα 4, που επί της ουσίας θα αποτελεί πλέον την coupe έκδοση της Σειράς 3, έτσι και για τη νέα Σειρά 2 θα αντικαταστήσει τη Σειρά 1 coupe.

Από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες, εξωτερικά η νέα BMW Σειρά 2 θα διατηρήσει τον premium χαρακτήρα της, καθώς και αρκετά χαρακτηριστικά της Σειράς 1 coupe.

Φυσικά, θα υπάρξουν αρκετές πινελιές φρεσκάδας, για να ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των νέων -μεγαλύτερων- «αδερφών» της, όπως τη νέα 3άρα, τη νέα 4άρα κ.α.

Η επιθετική του εμφάνιση και οι δυναμικές γραμμές θα βρίσκονται σε ολόκληρο το αμάξωμα, ενώ τα –τραβηγμένα προς τα πίσω- φωτιστικά σώματα ταιριάζουν επάνω στην αγριεμένη μάσκα της νέας BMW Σειράς 2.

\"\"

Σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα που θα βασίζεται η νέα Σειρά 2, πρόκειται για τη γνώριμη πισωκίνητη πλατφόρμα της βαυαρικής φίρμας, στην οποία βασίζονται άλλωστε και οι δύο γενιές της Σειράς 1, ενώ αναμένεται να βασιστούν και αρκετά μελλοντικά μοντέλα.

Όσον αφορά στους κινητήρες, ίσως δούμε εκδόσεις όπως οι 220d, 218i και 225i, ενώ στην κορυφή του μηχανολογικού συνόλου θα επιληφθεί το τμήμα Μ με τις δύο εκδόσεις M235i και Μ235i xDrive.

Το πιο πιθανό για την Μ235i είναι να χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με την Μ135i, δηλαδή το διτούρμπινο 3λιτρο βενζινοκινητήρα 320 ίππων και 450 Nm ροπής με τον κόφτη να βρίσκεται στις 7.000 σ.α.λ.

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι την επίσημη παρουσίαση της, η οποία τοποθετείται χρονικά σε περίπου ένα μήνα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook