Για αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπεξέλθει στα εθνικά θέματα της χώρας, κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα γεγονότα στην Πρεμετή Αλβανίας, αναφέρει τα εξής :

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα βίας και τις πράξεις ιεροσυλίας στην ορθόδοξη εκκλησία που συνέβησαν στην Πρεμετή Αλβανίας, καταδεικνύει πώς αντιλαμβάνονται θέματα εθνικής σημασίας κόμματα και πρόσωπα που φιλοδοξούν να έχουν κυβερνητικό ρόλο και να καθορίσουν την τύχη της πατρίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι Βορειοηπειρώτες ανήκουν στον Ελληνισμό της Διασποράς της Αλβανίας! Το πολιτικό μόρφωμα του κ. Τσίπρα, που ευαγγελίζεται ότι επιδιώκει να αντισταθεί σε κάθε επιβουλή κατά των Ελλήνων και των Ομογενών, σε απλά και ιστορικά τεκμηριωμένα ζητήματα, αδυνατεί να αρθρώσει εθνικό λόγο.

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, δεν είναι Ελληνισμός της διασποράς ούτε βέβαια απόδημος. Είναι Ελληνισμός στις πατρογονικές τους εστίες όπου υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου – Ν. Αλβανίας αποτελούν αυτόχθονη και Ιστορική Κοινότητα.

Το γεγονός βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «αυτοσυγκράτηση από τα δύο μέρη», δημιουργεί συνενοχή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφήνοντας αιχμή ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στο συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε, με κάποιον τρόπο που μάλλον ΜΟΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει.

Και μετά από όλες αυτές τις ανιστόρητες και επιπόλαιες κινήσεις, απορούν κάποιοι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπιέται στη βάση της ιδεολογικής του καταγωγής. Δεν είναι όμως οι αριστερές του καταβολές που βάλλονται όσο η πραγματική του αξιοπιστία, την οποία προφανέστατα και μετά από ένα και πλέον χρόνο αντιπολιτευτικής πορείας, δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook