Για τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων στους εργαστηριακούς γιατρούς «προ ΕΟΠΥΥ εποχής», απαντά ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετά από παρέμβασή του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού: «ο Οργανισμός αναμένει την πρόοδο ελέγχου δαπανών παρόχων υγείας και την λήψη της κρατικής χρηματοδότησης για να προβεί στην αποπληρωμή των οφειλών μέχρι 31-12-2011. Μέχρι 21-6-2013 ο Οργανισμός είτε με μεταβίβαση πιστώσεων, είτε με απ’ ευθείας πληρωμή έχει ήδη πληρώσει ληξιπρόθεσμες δαπάνες ύψους 316.806.288,20€.»

«Ο Οργανισμός, όσον αφορά τις υποχρεώσεις του προς τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υγείας, έχει καταβάλει τις δαπάνες που αφορούν τις ιατρικές επισκέψεις μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο του 2012 και οι οποίες έχουν καταβληθεί με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3965/11» επισημαίνει στην απάντησή του ο Υπουργός Υγείας.

Τέλος, όπως αναφέρεται «ο Οργανισμός συνεργάζεται με τους παρόχους υγείας ώστε να βρίσκεται κάθε φορά η καλύτερη δυνατή λύση» ενώ επισημαίνεται ότι «ο ΕΟΠΥΥ παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προσπαθεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook