Μήνυση ύψους 40 εκατ. δολαρίων κατέθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, για τον ρόλο που διατέλεσε ως πρόεδρος του «Τραμπ Πανεπιστημίου», που αποδείχτηκε «απάτη», καθώς υποσχόταν να κάνει τους φοιτητές πλούσιους, μαθαίνοντάς τους όλα τα μυστικά για την αγορά ακινήτων, αλλά τελικά τους αποσπούσε μια μικρή περιουσία.

Όπως ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας, περισσότεροι από 5.000 φοιτητές πλήρωσαν από 35.000 δολάρια για να πάρουν πτυχίο μάστερ, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τουλάχιστον θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Τράμπ, ωστόσο το μόνο που απέκτησαν, ήταν μια φωτογραφία τους μπροστά από την τεραστίων διαστάσεων φωτογραφία του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία.

Το Πανεπιστήμιο Τραμπ παραπλάνησε τους φοιτητές, μέσω ιδιαίτερα ακριβών προγραμμάτων, προκαλώντας τους μεγάλη οικονομική ζημία, είπε ο γενικός εισαγγελέας και πρόσθεσε πως το Ίδρυμα, εν γνώσει του επιχειρηματία, στηρίχτηκε στο όνομα και την αναγνωρισιμότητά του, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τους πολίτες που πίστεψαν στη φίρμα Τραμπ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook