Τι ώρα είναι; Στο προσεχές μέλλον το ερώτημα αυτό ίσως να είναι το τελευταίο που θα μας κάνει να κοιτάξουμε το ρολόι μας.

Οι λόγοι για να το πράξουμε θα είναι πιο… χάι-τεκ: ο έλεγχος των e-mail μας, οι αγορές προϊόντων online, ακόμη και η πλοήγηση στο προφίλ μας στο facebook!

Τα smartwatches (έξυπνα ρολόγια), όπως ονομάζονται οι ψηφιακές συσκευές που μοιάζουν με ρολόγια χειρός, στην ουσία όμως αποτελούν μίνι υπολογιστές, είναι το νέο πεδίο μάχης των τεχνολογικών κολοσσών, οι οποίοι ορέγονται ήδη το 1,5 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα αποφέρει η αγορά του νέου γκάτζετ το επόμενο έτος.

Δύο μήνες μετά την αποκάλυψη ότι η Apple σχεδιάζει να λανσάρει ένα χάι-τεκ ρολόι, έγινε γνωστό ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλός της, η Samsung, θα παρουσιάσει σε δύο εβδομάδες το δικό της.

Στόχος του νοτιοκορεατικού ομίλου ήταν να προλάβει την Apple στην εμπορική διάθεση της συσκευής. Το Samsung Galaxy Gear αναμένεται να παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου σε ειδικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη. Στον αντίποδα, παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει το έξυπνο ρολόι της Apple.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον διεθνή Τύπο, το γκάτζετ θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 2,5 ή τριών ιντσών, φωτογραφική μηχανή, ηχεία και αισθητήρες που θα ενεργοποιούν την οθόνη της συσκευής όταν την κοιτά ο κάτοχός της. Οι ίδιοι αισθητήρες θα θέτουν σε λειτουργία τις εφαρμογές (apps) που θα διαθέτει το ρολόι – παρόμοιες με αυτές που έχουν τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, η συσκευή θα έχει εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Android. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να μην συνδέεται απευθείας με το Διαδίκτυο. Αντ\’ αυτού, θα υποστηρίζει την τεχνολογία Bluetooth η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα να συνδέεται με smartphones και υπολογιστές tablet.

Εικάζεται, επίσης, ότι θα προβάλλει τα e-mail, τα SMS και τα ονόματα των καλούντων στο smartphone του χρήστη, χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να το βγάλει από την τσάντα ή την τσέπη του.

Το σίγουρο είναι ότι η ώρα θα περνά πιο γρήγορα με το έξυπνο ρολόι της Samsung. Παίρνοντας τη σκυτάλη από το δημοφιλές χάι-τεκ βραχιόλι Fuel της Nike, το οποίο καταγράφει τη φυσική δραστηριότητα του χρήστη και μετρά τις θερμίδες που καίει, το Gear της Samsung θα βοηθά τους χρήστες να μετρήσουν τις αποστάσεις που διανύουν τρέχοντας ή περπατώντας και θα παρακολουθεί τον καρδιακό τους παλμό.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook