Η μυστηριώδης εξαφάνιση, στις αρχές Απριλίου, μιας πολυμελούς οικογένειας ο πατέρας της οποίας εμφανιζόταν ως κατάσκοπος, πήρε μακάβρια τροπή, όταν ανακαλύφθηκαν πέντε πτώματα στον κήπο του σπιτιού τους, στη Νάντη.

Από τις 4 Απριλίου τα μέλη της οικογένειας δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής: Συνολικά έχουν βρεθεί πέντε πτώματα: της μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της, ηλικίας από 13 έως 21 ετών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ξαβιέ Ρονσέν, όλοι τους έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Ο πατέρας της οικογένειας, Ξαβιέ Ντιπόν ντε Λιγκονέ, που ήταν εμπορικός αντιπρόσωπος αλλά τον τελευταίο καιρό δήλωνε \”κατάσκοπος\”, έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την αστυνομία. Ένας γείτονας της οικογένειας είπε ότι τον είδε για τελευταία φορά πριν από δύο εβδομάδες να βάζει «μεγάλου σάκους στο αυτοκίνητό του».

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την εξαφάνιση της οικογένειας, που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Το σπίτι, σε μια λεωφόρο στο κέντρο της Νάντης, ερευνήθηκε σχολαστικά μέσα και έξω αλλά μόλις χθες βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο κομμάτια από τρία πτώματα.

\"\"

Μέσα στο σπίτι όλες οι ντουλάπες ήταν άδειες. Πριν από 15 ημέρες, το ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσαν τα δύο μικρότερα παιδιά έλαβε μια επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι για επαγγελματικούς λόγους όλη η οικογένεια θα συνόδευε τον πατέρα στην Αυστραλία. Μάλιστα ο αποστολές είχε εσωκλείσει και μια επιταγή με την οποία εξωφλούσε τα δίδακτρα για το υπόλοιπο του σχολικού έτους. Ο διευθυντής του σχολείου, Ολιβιέ Μπουισού, είπε πάντως ότι τα παιδιά απουσίαζαν ήδη 4-5 ημέρες προτού λάβει την επιστολή.

Προτού εξαφανιστεί, η οικογένεια άφησε παράλογα και αντικρουόμενα μηνύματα. Σε κάποιους συγγενείς ο πατέρας εξήγησε ότι είναι μυστικός πράκτορας και αναγκαζόταν να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook