Στο φυσικό του περιβάλλον, στη νησίδα Θοδωρού θα βρεθεί ο μικρός αίγαγρος \”Θοδωρής\” μετά από εγχείριση και περίθαλψη του στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Η επανένταξη του \”Θοδωρή\” θα γίνει στις 9:30 το πρωί από το λιμανάκι του Πλατανιά.

Η περιπέτεια του κρητικού αίγαγρου

Η περιπέτεια του \”Θοδωρή\” ξεκίνησε πριν από περίπου δυόμιση μήνες.

Το μικρό ζώο, ηλικίας τεσσάρων μηνών, βρισκόταν πάνω στη νησίδα Θεοδωρού όπου αναπτύσσονται και μεγαλώνουν οι αίγαγροι, μέσα σε φυσικό περιβάλλον και σε προστατευμένη περιοχή. Εντοπίστηκε αρχικά από επιβαίνοντες σε μικρό τουριστικό σκάφος, που βρισκόταν κοντά στη νησίδα, κάνοντας βόλτες στη θαλάσσια περιοχή. Ο τρόπος που κινούνταν το ζώο και η εικόνα του προβλημάτισε τους επιβαίνοντες στο σκάφος, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Η παρέμβαση ήταν άμεση και υπάλληλος της διεύθυνσης δασών Χανίων με άλλο σκάφος έφθασε στη νησίδα και βρήκε τον μικρό Κρητικό αίγαγρο στο σημείο που του υποδείχτηκε με εμφανή ίχνη εξάντλησης.

Το ζώο που δεν έφερε τραύματα, μεταφέρθηκε στα Χανιά, εξετάστηκε από ειδικούς, του έγινε ακτινογραφία και του χορηγήθηκαν ενέσεις βιταμίνης Β12. Το μικρό ζώο βαφτίστηκε \”Θοδωρής\”, καθώς ζει πάνω στην νησίδα Θεοδωρού. Η νησίδα, που βρίσκεται στον κόλπο των Χανίων, ανήκει στη διεύθυνση Δασών κι έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος προστασίας του Κρητικού αίγαγρου.

Η Δ/νση Δασών Χανίων με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στην περίθαλψη του αιγάγρου συνέβαλαν αποφασιστικά:

Το κτηνιατρικό ιατρείο των κ.κ. Καμπουράκη – Βαλυράκη η διάγνωση των οποίων αλλά και η αγωγή που επέβαλαν διατήρησαν τον «μικρό» σε καλή κατάσταση έως την αποστολή του στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και στην κ. Κομνηνού καθώς και το προσωπικό της Δ/νσης Δασών Χανίων με την καθημερινή συνδρομή του κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του.

Η μεταφορά του «Θοδωρή» από και προς Θεσσαλονίκη έγινε με δαπάνη της αεροπορικής εταιρείας AEGAEN.

Στη συνέχεια την μεταφορά του εντός Θεσσαλονίκης επιφορτίστηκε το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όλους τους παραπάνω τους ευχαριστούμε θερμά.

Τους ευχαριστεί και η κοινωνία στο βαθμό που την εκφράζουμε καθώς μια ψηφίδα του κοινού μας περιβάλλοντος αποτίθεται στη θέση της: Στη φύση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook