Ένα ακόμα σημαντικό έργο δημοπρατήθηκε στο δήμο Μαλεβιζίου. Πρόκειται για το έργο δημιουργίας Λαογραφικού Μουσείου και ανάπλασης πλατείας στον οικισμό της Μονής, προϋπολογισμού 267.000 € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε ένα πανέμορφο πετρόκτιστο κτίριο 200 τ.μ., με περιβάλλοντα χώρο 665 τ.μ., το οποίο μέχρι το 2006 λειτουργούσε ως το σχολείο του οικισμού. Με την ολοκλήρωση των έργων, το κτίριο θα φιλοξενεί μόνιμη έκθεση παλαιών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, ενώ θα διαμορφωθούν χώροι για εκδηλώσεις, δανειστική βιβλιοθήκη, προβολή ταινιών, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.α. Παράλληλα, στο κτίριο θα στεγαστούν τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο οικισμός της Μονής όπως είναι γνωστό, έχει τα τελευταία χρόνια αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, βρίσκεται άλλωστε πολύ κοντά στο αστικό κέντρο. Είναι υποχρέωση μας το να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες που θα τον κάνουν πιο δελεαστικό και πιο λειτουργικό, όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά και για τους πολλούς μόνιμους κατοίκους του.

Με αυτό το έργο, έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια μόνιμη έκθεση προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής, της λαογραφικής και της αγροτικής μας κληρονομιάς, αλλά και να δώσουμε σε κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Δημιουργούμε ένα χώρο στον οποίο θα εκτίθενται παλιά γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα που έχουν σχέση με τη ζωή και τις εργασίες της υπαίθρου, για να μαθαίνουν οι νεότεροι πώς γίνονταν οι γεωργικές εργασίες στο παρελθόν.

Παράλληλα όμως, δημιουργούμε κι έναν χώρο ψυχαγωγίας και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Και αυτό το έργο, αποτελεί ένα κρίκο στην αλυσίδα των στοχευμένων παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής σε οικισμούς του Μαλεβιζίου, παρεμβάσεων που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των χωριών μας.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική βοήθειά του, την κ. Μαρία Κασσωτάκη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία μας, τους αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, καθώς επίσης και τα στελέχη της δικής μας τεχνικής υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν εννέα εταιρείες και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η κοινοπραξία Δασκαλάκης Ν. – Μουλακάκης Γρ. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 12 μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook