Καμία ομάδα πλέον δεν θα εξασφαλίζει απευθείας την άνοδο στη Super League από τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.
Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης (27/08) στα γραφεία της Λίγκα, όπου τη σχετική πρόταση είχε καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας.
Κατά συνέπεια οι τέσσερις πρώτοι από 1ο και 2ο όμιλο θα συγκροτήσουν έναν ενιαίο στο τέλος του πρωταθλήματος, όπου μετά από 14 αγωνιστικές θα προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα ανέβουν στη Super League. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο θα ξεκινήσουν με βαθμολογικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες.
Από κάθε όμιλο το δρόμο για τη Γ\’ Εθνική θα πάρουν τρεις ομάδες.
Στον καταρτισμό των ομίλων προέκυψε διάσπαση των ομάδων του Βόλου, αφού ο Ολυμπιακός τοποθετήθηκε στον 1ο (Νότιο) όμιλο και η Νίκη στον 2ο (Βόρειο). 
Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου, αν και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες των ομάδων και κυρίως η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου των 500.000 ευρώ για αυτές που ανέβηκαν από τη Football League 2.
Στις 5 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η κλήρωση.
Οι ομάδες ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Λίγκας, Σπύρο Καλογιάννη, για τα θέματα των χορηγιών του ΟΠΑΠ αλλά και τη νέα τηλεοπτική σύμβαση με τον ΟΤΕ TV.
Οι όμιλοι έχουν ως εξής:

1ος όμιλος:Ολυμπιακός Βόλου, Φωκικός, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειος, Ηρακλής Ψαχνών, Βύζας Μεγάρων, Φωστήρας, Αχαρναϊκός, Επισκοπή, Αστέρας Μαγούλας, Πανηλειακός, Α.Ο. Χανιά, Γλυφάδα, Καλλιθέα.

2ος: Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Νίκη Βόλου, Ηρακλής, Καβάλα, Αιγινιακός, Τύρναβος, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Γαζώρου, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Απόλλων Καλαμαριάς, Βατανιακός.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook