Στη σημερινή παγκόσμια οικονομική συγκυρία, η συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη της οικονομίας κάθε χώρας είναι καθοριστική. Η ανίχνευση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη κατεύθυνση αυτή.

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρία, σε συνεργασία με τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και με τη συνδρομή ερευνητικών φορέων της Κρήτης, διοργανώνει το 13ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρίας στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου 2013 με θέμα: «Αναζήτηση και Εκμετάλλευση Ορυκτών Πόρων» και ευελπιστεί να αποτελέσει μοχλό για τη σύζευξη βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στο χώρο των Γεωεπιστημών, με μια ευρύτατη θεματολογία.

Στο Συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή έγκριτοι επιστήμονες από την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες. Ιδιαίτερα, νέοι επιστήμονες και ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στις 215 εργασίες που έγιναν αποδεκτές τα αποτελέσματα των ερευνών τους στα θέματα που πραγματεύεται το Συνέδριο.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19:30 από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλειο Διγαλάκη και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από φορείς των Χανίων.

Η εναρκτήρια αυτή εκδήλωση με θεματολογία «Από τις μυθολογικές περιπλανήσεις στη σύγχρονη τεχνολογία στις γεωεπιστήμες» θα περιλαμβάνει δύο ομιλίες εξαίρετων επιστημόνων:

\”Μεταλλευτική & Μεταλλουργική Δραστηριότητα των Προϊστορικών Κατοίκων του Αιγαιακού & Περι-Αιγαιακού Χώρου – Μια Γεωμυθολογική Προσέγγιση\” (Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ Ηλίας Μαριολάκος)  και

“Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν; οι μετεωρίτες δίνουν απαντήσεις;” (εκλεγμένος Λέκτορας Γ.Π.Α. Ιωάννης Μπαζιώτης) και θα απευθύνεται όχι μόνο στους συνέδρους αλλά, δεδομένου ότι η θεματολογία της θα είναι προσαρμοσμένη στην «κατανοητή επιστήμη», και στους πολίτες της πόλης των Χανίων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η εκδήλωση θα κλείσει με μικρό κέρασμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook