Την παρέμβασή της, προκειμένου να διευκολυνθεί η αναμενόμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ζητούν απο την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι ξενοδόχοι των Χανίων.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, με επιστολή της προς την κα Κεφαλογιάννη, αφού επισημαίνει πως οι προσπάθειες του Υπουργείου για αύξηση των ξένων επισκεπτών \”έπιασαν τόπο\”, ζητά να παρέμβει στην κατεύθυνση της μείωσης των τελών προσγειώσης και στάθμευσης αεροσκαφών σε όλα τα Περιφερειακά αεροδρόμια και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους ξενοδοχουπαλλήλους.

Όπως επισημαίνει η Ένωση, εαν αυτά τα δύο μέτρα εφαρμοστούν για το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, λόγω των συγκυριών με τις ταραχές στην Αίγυπτο.

Αναλυτικά στην επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων προς την κα Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρονται τα εξής :

\”Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Είναι φανερό ότι η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό όσο και οι δικές σας προσπάθειες να προσελκύσουμε ξανά το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για την Ελλάδα , έπιασαν τόπο.

Ήδη τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία που υπήρχε από τις αρχές του 2013 ενώ και οι υπόλοιποι μήνες μέχρι τέλος της σεζόν δείχνουν επίσης ότι η παραπάνω τάση θα συνεχίσει.

Διαπιστώνουμε ότι λόγω των συγκυριών που δυστυχώς υπάρχουν σε γειτονικές μας χώρες, υπάρχει η δυνατότητα για πρώτη φορά , να επεκτείνουμε την σεζόν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2013 με συνεπακόλουθο να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία της περίφημης επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Σε καμιά περίπτωση δεν χαιρόμαστε για τα δραματικά γεγονότα της Αιγύπτου, αντιθέτως, ευχόμαστε να σταματήσουν άμεσα. Στόχος μας είναι η Ελλάδα και ειδικότερα η Κρήτη να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο μέσω ενός σωστού σχεδιασμού και πολιτικής marketing και τιμών.

Είναι όμως φανερό ότι η τωρινή συγκυρία , η οποία ήδη βοηθάει άλλες χώρες όπως η Ισπανία, θα μπορούσε να βοηθήσει και την Κρήτη , τα Χανιά.

Για τον λόγο αυτό, ζητάμε να εξετάσετε τις παρακάτω προτάσεις μας οι οποίες σίγουρα θα βοηθήσουν τόσο φέτος αλλά και στην μελλοντική στήριξη τον τουρισμό μας.

α) Μείωση των τελών προσγείωσης και στάθμευσης σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, ακόμα και μηδενισμό τους στην περίοδο 1/10/2013- 30/11/2013.

β) Μείωση, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας, των ασφαλιστικών εισφορών των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ούτως ώστε τα ξενοδοχεία να έχουν κίνητρα να μείνουν ανοιχτά και παράλληλα να συνεχίσουν να απασχολούν το προσωπικό τους.

Μέσω των συγκεκριμένων προτάσεων θα μπορούσαν να τεθούν οι βάσεις ώστε το 2013 να είναι ένα έτος όχι μόνο σημαντικό σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων αλλά και η αρχή μιας νέας τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα, όπως άλλωστε της αξίζει.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook