Όλα είναι έτοιμα για την διενέργεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαίου στις 10 το πρωί.

Ήδη από το υπουργείο Πολιτισμού, ορίστηκε η επταμελής επιτροπή που θα αναλάβει να ανοίξει τις προσφορές , ενώ σύμφωνα με την διακήρυξη της δημοπρασίας, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού μέχρι τις 4 Μαίου.

Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 17.835.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Από τα χρήματα αυτά τα 9.364.857 ευρώ αφορούν στις οικοδομικές εργασίες και τα 4.638.816 ευρώ στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού μέχρι τις 4 Μαίου και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10 Μαίου 2011.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013», θα ανεγερθεί στο πρώην στρατόπεδο Χατζηδάκη στην Χαλέπα σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη.

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου, θα είναι 5.656,13 τετραγωνικά μέτρα και εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, στο νέο μουσείο, θα κατασκευαστούν επίσης, αίθουσες όπου θα στεγάσουν τα διοικητικά γραφεία, τις αποθήκες, εργαστήρια συντήρησης και αμφιθέατρο, ενώ στο προαύλιο, προβλέπεται να δημιουργηθούν συνολικά ογδόντα μια θέσεις στάθμευσης.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο πρωτίστως για την πολιτιστική αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη των Χανίων, το οποίο θα συμβάλει κατα πολύ και στην ανάδειξη της συνοικίας της Χαλέπας με τα δεκάδες νεοκλασσικά αρχοντικά σπίτια που αποτελούν και μνημεία της νεώτερης ιστορίας του τόπου.

Η μέχρι σήμερα \”αλάνα\” του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη, απο σκουπιδότοπος και τόπος συνάθροισης περιθωριακών στοιχείων, θα μετατραπεί σε έναν χώρο πολιτισμού και πρασίνου, ενώ στόχος είναι και η σύνδεση της παλιάς πόλης με την συνοικία της Χαλέπας, με τον \”δρόμο περιπάτου\”. Δηλαδή, περπατώντας απο την πύλη του Κουμ Καπύ, και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο θα μπορούν να πηγαίνουν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο στην Χαλέπα, όπως γινόταν και παλαιότερα.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση συγκρότησης της επιτροπής για τον διαγωνισμό

Δείτε ΕΔΩ την διακήρυξη της δημοπρασίας του διαγωνισμού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook