«Τα παιδιά που θα ενταχθούν φέτος στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω του Προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, εκτιμώ ότι θα φτάσουν τις 70.000, μετά από τη συνεργασία μας με τα συναρμόδια Υπουργεία και την ΚΕΔΕ».

Αυτό, τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή την προηγούμενη Πέμπτη 22 Αυγούστου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κας Θεοδώρας Τζάκρη.

Είχε προηγηθεί η συνεννόηση του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου με την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου που αποφάσισε την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος με 15 εκ. € από πόρους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με την τελική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει στην επιπλέον χρηματοδότηση με 15 ακόμη εκ. € γίνεται απολύτως εφικτό να ενταχθούν για φέτος μέσω του προγράμματος 70.000 περίπου παιδιά.

Από το σύνολο των 98.000 αιτήσεων που είχαν κατατεθεί προέκυψαν 71.340 παιδιά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι στο αντίστοιχο πρόγραμμα εντάχθηκαν 57.500 παιδιά.

Βεβαίως, για να μπορέσουν οι Δήμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους πρέπει να έχουν νωρίς την έγκριση για συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook