Τελευταία ενημέρωση 13:27

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε σπίτι 32χρονου στην πόλη των Χανίων.

Οι αστυνομικοί μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι σήμερα τα ξημερώματα βρήκαν ένα αυτόματο υποπολυβόλο Μάουζερ με δύο γεμιστήρες, κρυμμένα μέσα σε μια θήκη βιολιού.

Επίσης εντόπισαν ένα περίστροφο και 5 πιστόλια με 16 γεμιστήρες καθώς και 4 κυνηγετικές καραμπίνες, 2 φλομπέρ, ένα πιστόλι-στυλό και δεκάδες σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ενώ στην κατοχή του 32χρονου που συνελήφθη, αναλυτικά βρέθηκαν τα εξής :Ένα υποπολυβόλο Mauser - Ένα πιστόλι Zastava των 9mm - Ένα πιστόλι Colt των 0,45 - Ένα πιστόλι Walther των 9 mm - Ένα πιστόλι Luger 9 mm - Ένα πιστόλι Talas 0,22 - Ένα περίστροφο 0,45 απο το οποίο είχαν ξυστεί οι αριθμοί - Ένα πιστόλι στιλό των 0,22.

Επίσης βρέθηκαν συνολικά 18 γεμιστήρες και 267 σφαίρες, δύο αεροβόλα και οι τέσσερεις καραμπίνες απο τις οποίες η μια διαμετρήματος 12 cal είχε τροποποιηθεί για να χωρά οκτώ φυσίγγια αντί των προβλεπομένων τριών.Ο 32χρονος πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αυστηροί έλεγχοι για την παράνομη οπλοκατοχήΣτο μεταξύ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου απο τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ.Αρτέμη Κουτσαυτάκη και τον Δ/ντή της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων κ. Πάρι Χηνόπουλο τονίστηκε πως οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας, θα είναι συνεχείς.

Μάλιστα ο κ.Κουτσαυτάκης έκανε λόγο για ειδικό σχέδιο το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή, με στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και έρευνες σε ολόκληρο το νομό Χανίων.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]