Προφεστιβαλική εκδήλωση στο Καστέλι το Σάββατο 31/8 στην πλατεία Ελ.Βενιζέλου και την Κυριακή 1/9 στο Θεοχαράκειο.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” για άλλη μια χρονιά θα ταξιδέψει στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων.

Την ίδια στιγμή που τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά μεγαλώνουν μέρα με την μέρα, το κόστος ζωής αυξάνεται, τα σχολεία συγχωνεύονται, τα πανεπιστήμια όλο και περισσότερο εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολυεθνικών και η θηλιά των χρεών σφίγγει για τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.

Η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ θέλουμε να δώσει ελπίδα και προοπτική στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Χιλιάδες είναι οι αγωνιστές που έχουν αφιερώσει την ζωή τους σε αυτήν την μεγάλη υπόθεση.

Η ΚΝΕ θα τιμήσει και φέτος τον Μάνο Κατράκη, τον μεγάλο Κισσαμίτη ηθοποιό, υπόδειγμα γενναίου αγωνιστή, συνειδητού κομμουνιστή και μοναδικά υπέροχου καλλιτέχνη.

Δίδαξε και «ποίησε» ήθος πάνω στη θεατρική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή «σκηνή» του αγώνα, στο Μακρονήσι, στον Αϊ - Στράτη, στην Ικαρία.

Η στάση ζωής του Κατράκη πρέπει να παραδειγματίσει την νέα γενιά που θέλουν να την πείσουν να ζήσει υποταγμένη, να επιλέγει την ατομική λύση, να ψάχνει διέξοδο στα ναρκωτικά, που σε συνθήκες κρίσης έχουν εξελιχθεί σε μεγάλη μάστιγα.

Η ΚΝΕ δίνει όλες τις της δυνάμεις, στο πλευρό του ΚΚΕ, για τη συγκρότηση της πιο μεγάλης, πλατιάς λαϊκής συμμαχίας που θα τα βάλει με τα μονοπώλια και την εξουσία τους και θα τους σαρώσει.

Σήμερα η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα: ο Σοσιαλισμός.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8 στις 8μμ στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου

• Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη. Ανάδειξη της προτομής του στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου
• Χορευτικό από το συγκρότημα Πελασγοί
• Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ
• Κρητικό γλέντι με τον Κωστή Παχάκη, Φώτη και Γιώργη Κατράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9 στις 7μμ στο Θεοχαράκειο

• Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3
• Προβολή ταινίας: To τρίτο Ημίχρονο