Εκατό φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου τον Οκτώβριο στο πλαίσιο των βραβείων «Wildlife Photographer of the Year 2013». Πρόκειται για τις εκατό φωτογραφίες που ξεχώρισαν από τις συνολικά 43.000 (!) που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, από φωτογράφους ερασιτέχνες και επαγγελματίες, από 96 χώρες του κόσμου.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα μερικές από τις φωτογραφίες αυτές δίνοντας το «στίγμα» των φετινών συμμετοχών.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται φέτος για 49η χρονιά από το Μουσείο και το BBC Wildlife Magazine και η έκθεση θα διαρκέσει από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 23 Μαρτίου.

Δείτε τις φωτογραφίες

Η ώρα του φαγητού. Καφέ αρκούδα πετάγεται από το νερό σε λίμνη της Ρωσίας μόλις έχει ψαρέψει το γεύμα της, έναν μεγάλο σολωμό. Φωτογράφος ο Ιταλός Valter Bernardeschi


Ντιγκόνγκ «παίζει» με τους δύτες στην Αίγυπτο. Φωτογράφος ο Αμερικανός Douglas Seifert.Μία χελώνα γίνεται το γεύμα κροκόδειλου στην Κόσα Ρίκα. Φωτογράφος ο Μεξικανός Alejandro Prieto.


Την προσοχή του Etienne Francey τράβηξε αυτό το μικροσκοπικό ποντίκι στα λιβάδια κοντά στο χωριό του στην Ελβετία.


Ο βασιλιάς είναι μούσκεμα. Λιοντάρια στη βροχή στο Εθνικό Πάρκο Serengeti της Τανζανίας. Φωτογράφος ο Αμερικανός Michael Nichols


Συνυπάρχουμε. Άνθρωποι και πίθηκοι ζουν δίπλα δίπλα σε χωριό της Ινδίας. Φωτογράφος ο Πορτογάλος Marcos Sobral


Μαμά είναι μόνο μία, σε όλα τα είδη. Ο θηλυκός γορίλλας έχει μία μεγάλη αγκαλιά που χωρά τα δίδυμα μικρά του. Τη φωτογραφία τράβηξε η Diana Webman στο Volcanoes National Park της Ρουάντα.


Η φύση σε προοπτική. Εντυπωσιακά μανιτάρια parasol στην Ελλάδα αποτύπωσε στο φακό του ο Αγοραστός Παπατσάνης.


Το βλέμμα του βάτραχου καθώς αναδύεται από μία λίμνη στην Πολωνία φωτογράφησε ο Lukasz Bozycki.


newsbeast.gr