Η «γλώσσα» των αριθμών είναι αμείλικτη. Εκτός απο την σφαγή των αμνών, στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και μετά, στους Ελληνικούς δρόμους επικρατεί και η «σφαγή» των ανθρώπων.

Μια «σφαγή» για την οποία δεν μας φταίνε όλοι οι άλλοι (οι δρόμοι, το κράτος, η τρόικα, οι εξωγήινοι κλπ), αλλά η ψυχωτική εμμονή μας να πίνουμε μερικά ποτήρια από οτιδήποτε ποτό, και να θεωρούμε πως εξακολουθούμε να είμαστε οι καλύτεροι οδηγοί.

«Εγώ αντέχω το ποτό», «είμαι μια χαρά», είναι μερικές από τις τελευταίες φράσεις που χρησιμοποιούν όλοι όσοι φεύγουν από ένα γλέντι και στην συνέχεια καταλήγουν – στην καλύτερη των περιπτώσεων – στο νοσοκομείο.

Και επειδή όταν κάποιος έχει πιει και δύσκολα καταλαβαίνει τι του γίνεται, είναι ευθύνη πλέον των ομοτράπεζων να του πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας του. Θα μου πείτε, πως χρονιάρες μέρες, πάνω στο γλέντι θέλετε να τσακωθούμε; Θα σας πω, ότι είναι προτιμότερο να τσακωθείτε παρά να πάτε στην κηδεία του φίλου ή συγγενή σας.

Και βέβαια το καλύτερο θα ήταν να συμφωνηθεί στην παρέα, πως αυτή την φορά, σε αυτό το γλέντι θα πέσει ο κλήρος σε έναν να μην πιει ούτε μια μπύρα, παρά μόνο ένα αναψυκτικό προκειμένου να μεταφέρει πίσω τους υπόλοιπους. Την επόμενη φορά, θα είναι άλλος και ούτω καθεξής.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook