Τον συνωστισμό των πιστών στις εκκλησίες εκμεταλλεύονται αυτές τις ημέρες οι πορτοφολάδες, οι οποίοι «δρουν» τόσο στο προαύλιο όσο και στο εσωτερικό των ναών. Μάλιστα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ναό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», η κατάσταση στο προαύλιο του Αγίου Ανδρέα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη από την παρουσία των επαιτών-πορτοφολάδων, οι οποίοι, με το πρόσχημα ότι ζητούν βοήθεια, επιτίθενται σε γυναίκες, αποσπώντας τα πορτοφόλια και τις τσάντες τους.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, όταν ένας επαίτης έξω από τον ναό του Άγιου Ανδρέα άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας, που περιείχε 200 ευρώ, και εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Παρόμοια περιστατικά εκτυλίσσονται και στο εσωτερικό του ναού, όπου επιτήδειοι αφαιρούν τσάντες και πορτοφόλια από τα ανυποψίαστα θύματά τους

Η Αστυνομία, που έχει ενημερωθεί για την κατάσταση από τους ιερείς του ναού, από σήμερα αυξάνει τις περιπολίες στο προαύλιο της εκκλησίας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook