Σοκ προκαλεί η είδηση ότι πιλότος της British Airways κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εκατοντάδων μικρών κοριτσιών από την Αφρική.

Το θέμα φέρνει στο φως η Daily Mail.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 54χρονος Simon Wood, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις αυτοκτόνησε, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και με το πρόσχημα ότι προσέφερε φιλανθρωπικό έργο προσέγγιζε ορφανά και φτωχά κορίτσια σε χώρες της Αφρικής, τα οποία και κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η εταιρεία τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές-μαμούθ που κατέθεσαν τα θύματά του, κατηγορώντας την British Airways ότι απέτυχε να τα προστατεύσει πόα τις ορέξεις του Simon Wood.

Ντυμένος με στολή πιλότου, χρησιμοποιούσε το όνομα της εταιρείες με σκοπό να προσελκύσει παιδιά, στα οποία υποτίθεται ότι θα έδινε παιχνίδια και βιβλία.

Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των γονιών τους κατάφερνε να τα παίρνει μαζί του σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπου, σύμφωνα με την Daily Mail, τα κακοποιούσε.

Αξιωματούχοι στην Κένυα υποστηρίζουν πως έχουν επιβεβαιώσει 15 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών- όλα κάτω από 11 ετών- ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Στη διάρκεια της 16ετους καριέρα του ο Simon Wood επέλεγε μη δημοφιλείς προορισμούς στην ανατολική Αφρική.

Οι Αρχές τον συνέλαβαν τον περασμένο Ιούλιο με την κατηγορία της παιδεραστίας.

Η δίκη του ξεκίνησε τον Αύγουστο.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών στις 16 Αυγούστου και πήρε προθεσμία. Δύο μέρες αργότερα έπεσε στις γραμμές του τρένου και σκοτώθηκε.

newsbeast.gr