Οσοι τον ξέρουν, τον φωνάζουν «θείο Μπιλ». Για τους υπόλοιπους είναι γνωστός ως ο… βασιλιάς της σούβλας στην Κίνα. Και βέβαια είναι Ελληνας.

Είναι ο άνθρωπος με την απίστευτη πορεία, που δεν δίστασε να αναζητήσει την τύχη του σε δύο ηπείρους πριν γίνει εκείνος που έμαθε στους Κινέζους πώς να ψήνουν.

Ο Μπιλ Αυλωνίτης γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σύντομα ακολούθησε το μεταναστευτικό κύμα για την Αυστραλία, όπου πήρε την υπηκοότητα έπειτα από λίγα χρόνια.

Αν και θα μπορούσε να περάσει εκεί την υπόλοιπη ζωή του, το επιχειρηματικό δαιμόνιο τον έκανε ξανά μετανάστη. Τα τελευταία 20 χρόνια ζει στην Κίνα όπου πραγματοποιεί το όνειρό του, την αναζήτηση της τέλειας… σούβλας!

Το εργοστάσιό του στην περιοχή Σενζέν δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

Η «Greek Souvla», η εταιρεία του κ. Αυλωνίτη, παράγει προϊόντα για μπάρμπεκιου από το 1994, απασχολώντας Ελληνες, Κύπριους και Κινέζους μηχανικούς, ενώ τα επαγγελματικά προϊόντα τους πωλούνται και στις πέντε ηπείρους.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στόχος του Μπιλ Αυλωνίτη ήταν να κρατήσει ζωντανή την ελληνική παράδοση του ψησίματος, που πέρα από ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος είναι πάνω από όλα ευκαιρία για κοινωνική συναναστροφή, με φίλους και συγγενείς να συγκεντρώνονται προκειμένου να κάνουν μπάρμπεκιου.

Μάλιστα ο «θείος Μπιλ» δοκιμάζει προσωπικά κάθε νέο προϊόν της εταιρείας, τα οποία βέβαια οι Κινέζοι έχουν προσαρμόσει στη δική τους παράδοση.

Ετσι, η «Greek Souvla» γίνεται τρόπος μαγειρέματος… σκύλων και λοιπόν εδεσμάτων της ασιατικής κουζίνας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook