Ρωσικό ραντάρ εντόπισε δύο βαλλιστικά «αντικείμενα» που εκτοξεύθηκαν σήμερα προς την κατεύθυνση της ανατολικής Μεσογείου από το κεντρικό τμήμα της εν λόγω θάλασσας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, με το Ισραήλ, λίγο αργότερα να αναφέρει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στο πλαίσιο κοινής πυραυλικής άσκησης με τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει τίποτε για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στην ανατολική Μεσόγειο. «Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ότι συνέβη ένα τέτοιο γεγονός», δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Ιερουσαλήμ. Όμως το Τελ Αβίβ τα «γύρισε» στη συνέχεια κάνοντας λογο για εκτόξευση πυραύλων στο πλαισιο κοινή΄ς δοκιμή΄ς με τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10:16 (ώρα Μόσχας, 09:16 ώρα Ελλάδας) και εντοπίσθηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (νότια Ρωσία). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Τα δύο βαλλιστικά «αντικείμενα» έπεσαν στη θάλασσα, μετέδωσε στη συνέχεια το RIA επικαλούμενο δηλώσεις πηγής στη Δαμασκό. Συριακές πηγές ασφαλείας τόνισαν στον τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου. Al Manar TV ότι τα ραντάρ της χώρας δεν εντόπισαν πυραύλους να καταλήγουν στη συριακή επικράτεια.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για πυραυλική επίθεση ή εκρήξεις σήμερα στη Δαμασκό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το CBS, ότι κανένα αμερικανικό αεροσκάφος ή πλοίο δεν εκτόξευσε πυραύλους στη Μεσόγειο.

Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία είχε επικρίνει τις ΗΠΑ επειδή έστειλαν πολεμικά πλοία κοντά στη Συρία λέγοντας πως οι αναπτύξεις αυτές θα αυξήσουν την ένταση καθώς η Ουάσινγκτον προετοιμάζεται για ενδεχόμενα στρατιωτικά πλήγματα.

«Η πίεση που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία», δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Όλεγκ Ντογκάγιεφ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Ο ίδιος δήλωσε πως «η αποστολή πλοίων εξοπλισμένων με πυραύλους κρουζ προς τις ακτές τις Συρίας έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην κατάσταση στην περιοχή».

Πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας και αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν χθες Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

newpost.gr