Τον κώδωνα του κινδύνου για τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στην αγορά εάν δεν έχουν επαναλειτουργήσει τα δημοτικά σφαγεία Χανίων μέχρι τον ερχόμενο Απρίλη εν όψει και των εορτών του Πάσχα, έκρουσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν.Χανίων κ.Γιώργος Βενετάκης.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά  ο κ.Βενετάκης  \”εμείς ζητούμε να γίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε μέχρι τις αρχές Απριλίου το σφαγείο να έχει επαναλειτουργήσει. Να γίνει ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός και να δοθεί η απαραίτητη άδεια. Αυτή την στιγμή, τα σφαγεία που υπάρχουν στο Νομό, επειδή είναι υποτονική η κίνηση στην αγορά κρέατος, καλύπτουν τις ανάγκες του Νομού. Όμως το Πάσχα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καλυφθούν οι ανάγκες.
Άλλα ζώα θα σφαγούν παράνομα στην ύπαιθρο και θα διοχετευθούν στην αγορά και άλλα θα μείνουν και του χρόνου τον Χειμώνα θα ψοφήσουν στα βουνά. Απο την άλλη ο καταναλωτής για άλλη μια φορά θα φάει εισαγώμενα αρνιά και θα τα πληρώσει για ντόπια\”

Όπως τονίζουν οι κτηνοτρόφοι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να προβάλλονται προσκόμματα από την Ευρωπαική Ένωση για την λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Χανίων την ίδια ώρα που όλα τα διατροφικά σκάνδαλα με άμεσο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών έχουν προέλθει από τις χώρες που έχουν τον πρώτο λόγο στην Ευρώπη.

\”Απ\’οτι ακούμε η νόσος Γιάκομπς, οι διοξίνες και όλα αυτά τα καταραμένα κρέατα, έρχονται απο χώρες της Ευρώπης που υποτίθεται πως ελέγχονται και μας ελέγχουν. Την Ευρωπαική Ένωση δεν την ενδιαφέρει το πως γίνεται απο το ζώο το κρέας ή το γάλα για να το φάει ο καταναλωτής. Την ενδιαφέρει που σφάζεται και εαν υπάρχουν πλακάκια ή μωσαικά, όπως στο σφαγείο Χανίων\” ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αντιπροέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων κ.Δημήτρη Μπομπολάκη.

Το θέμα των δημοτικών σφαγείων Χανίων αλλά και τα άλλα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου θα συζητηθούν στην διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου κτηνοτρόφων την ερχόμενη Δευτέρα 24 του μηνός στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook