Ο Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, ο διάσημος συνθέτης ο οποίος αποτελεί μια πηγή εθνικής υπερηφάνειας της Ρωσίας, παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα παρότι ήταν ομοφυλόφιλος, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως δεν γίνονται σ’ αυτή διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος —αν και είναι αλήθεια πως δεν τον αγαπούμε επειδή ήταν ομοφυλόφιλος— αλλά ήταν καλός μουσικός και όλοι αγαπούμε τη μουσική του. Και λοιπόν;» δήλωσε σήμερα ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Πιέρβγι Κανάλ.

«Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε την τρίχα τριχιά, τίποτε το τρομακτικό ή φοβερό δεν συμβαίνει εδώ στη χώρα μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ερωτηθείς εάν θα συναντιόταν με μέλη της ομοφυλοφιλικής και λεσβιακής κοινότητας, ο Πούτιν απάντησε: «Σας διαβεβαιώ πως συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, ορισμένες φορές τους έχω απονείμει κρατικά βραβεία».

Ο Πούτιν στη συνέντευξή του φαίνεται ότυι επιχείρησε να κατευνάσει τις ανησυχίες μετά την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας «κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας». Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων προέτρεψαν στο μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, ενώ και η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τους ηγέτες των χωρών μελών της Ομάδας G20 να καταδικάσουν τον κατ’ αυτήν «ομοφοβικό» νόμο.

kathimerini.gr από AΠE-MΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook