Ο Μιχάλης Κλώντζας είναι το ισχυρό φαβορί για τη θέση του Νίκου Καστρινάκη που παραιτήθηκε υπό το βάρος των κατηγοριών για το έλλειμμα ΜΑΜΟΥΘ στο Δήμο της Νεάπολης που ξεπερνά το 1 εκατ. Ευρώ.

Η στήλη έχοντας καλή επικοινωνία με τα \”βαρόμετρα\” της παράταξης Αρναουτάκη, αλλά και γνωρίζοντας το \”who is who\” των διεκδικητών τολμά να κάνει την εκτίμηση λίγο πριν η Θεανώ Βρέτζου συγκαλέσει την παράταξη για τη ψηφοφορία που θα αναδείξει τον νέο Αντιπερειφερειάρχη Λασιθίου.

Εν τω μεταξύ ο τόπος βοά με την εξέλιξη, ενώ στην Νεάπολη το φυσούν και δεν κρυώνει το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον πρώην Δήμαρχο, την \”όμορφη\” Ταμία και τα \”χαμένα χρήματα\” που ακόμη δεν έχουν βρεθεί και επιστραφεί για να καλυφθεί η τρύπα \”χαβούζα\” που άνοιξε στο δημοτικό ταμείο.

Καλά πληροφορημένες πηγές μας από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτουν βαριές ευθύνες στον πρώην κορυφαίο κομματικό παράγοντα του Νομού, του οποίου \”πουλέν\” και μάλιστα στενό, υπήρξε ο παραιτηθείς Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καστρινάκης.

Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι στον Σταύρο Αρναουτάκη όχι μόνο είχαν προταθεί αξιόλογοι Λασιθιώτες για την θέση τις οποίες και ο ίδιος επιθυμούσε για πολλούς λόγους.

Ουσιαστικά ο σημερινός Περιφερειάρχης εξετέθη χωρίς να έχει ουσιαστική ευθύνη και ρόλο, αφού είναι κοινό μυστικό ο τρόπος και το πως επιβλήθηκε το όνομα του Καστρινάκη στο συνδυασμό Αρναουτάκη, από τον κορυφαίο τότε κομματικό παράγοντα του Λασιθίου, όταν η υποψηφιότητα Καστρινάκη για το νέο Δήμο Αγ. Νικολάου έγινε στάχτη και μπούρμπερη και τον έτρεψε σε άτακτη φυγή εν όψη όχι μόνο της επερχόμενης και διαφαινόμενης συντριβής από τον Συνδυασμό Κουνενάκη, αλλά και βασικής αδυναμίας ακόμη και να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είχαν τότε προειδοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Αρναουτάκη ότι με Καστρινάκη για Αντιπεριφερειάρχη στο συνδυασμό η παράταξη θα καταγράψει επιπλέον εκλογικές απώλειες, μιας και ο απερχόμενος Δήμαρχος Νεάπολης όχι μόνο δεν είχε να επιδείξει σπουδαίο δημοτικό έργο, αλλά παράλληλα δεν είχε ευρεία αποδοχή και συμπάθειες ούτε στο κόμμα ούτε στον Νομό γενικότερα.

Το κόμμα όμως έκρινε όπως και σήμερα ακούγεται από πολλούς στην τοπική κοινωνία ότι: \”Έπρεπε κάπου να βολέψει τον επί χρόνια Δήμαρχο τώρα που θα έχανε την θέση και να τον ανταμείψει για τους δημοτικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις που είχε κάνει εις βάρος της Νεάπολης και υπέρ των κομματικών εντολών που τότε ήταν και κυβερνητικές\”.

Δεν είναι μοναδική ιστορία στην χώρα. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις ενδεικτικές του σαθρού πολιτικού συστήματος που είχε εγκαθιδρυθεί από τα δυο μεγάλα κόμματα που εξακολουθούν και σήμερα να συγκυβερνούν, και της παλαιοκομματικής \”ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ\” νοοτροπίας που χρόνια λειτουργούσε ως καλοκουρδισμένο ρολόι και βύθιζε ανελέητα τη χώρα στο βούρκο και τη μπόχα.

Κ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook