Η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε 28 παιδιά από μια θρησκευτική κοινότητα, τις «Δώδεκα Φυλές» (Twelve tribes), έπειτα από καταγγελίες ότι κακοποιούνταν από τους γονείς τους.

Οι Δώδεκα Φυλές είναι μια θρησκευτική αίρεση, η οποία δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία το 1970. 

Το γερμανικό παρακλάδι της αίρεσης βρίσκεται συχνά σε αντιπαράθεση με τις Αρχές, καθώς αρνείται να εγγράψει τα παιδιά των μελών της στο δημόσιο σχολείο με τη δικαιολογία ότι η διδασκαλία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι αντιχριστιανική.

Έπειτα από δικαστική εντολή η αστυνομία απομάκρυνε τα παιδιά από το Τσίμερν, ένα πρώην μοναστήρι το οποίο χρησιμοποιεί η ομάδα στο Ντάινινγκεν της νότιας Γερμανίας.

Το δικαστήριο διέταξε να απομακρυνθούν τα παιδιά από τους γονείς τους για όσο διάστημα ερευνώνται οι καταγγελίες για κακομεταχείριση.

Οι γερμανικές Αρχές είχαν συλλάβει τους πατέρες των παιδιών που ανήκουν στην αίρεση το 2004 επειδή αρνούνταν να τα εγγράψουν στο δημόσιο σχολείο. 

Η ομάδα στη συνέχεια δημιούργησε το δικό της σχολείο, το οποίο όμως έχασε την άδεια λειτουργίας του στις 31 Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει τώρα να φοιτήσουν στο δημόσιο σχολείο.

in.gr