Ένα σωρό ψέματα αράδιασε στους αστυνομικούς του τμήματος Ορχομενού Βοιωτίας που τον τσάκωσαν επ’ αυτοφώρω με το φορτηγάκι του γεμάτο εργοστασιακά καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, ένας 34χρονος τσιγγάνος. Ο δράστης αρνιόταν πεισματικά ότι ήταν κλεμμένα, αλλά δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στα χέρια του!

Με τον ύποπτο να κρατάει πεισματικά κλειστό το στόμα του σαν… στρείδι, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διασταυρώσουν με εργοστάσια και εργοτάξια της ευρύτερης περιοχής, ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν γίνει στόχος κλοπής. Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι τα καλώδια είχαν κλαπεί από τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Δομοκού στην Φθιώτιδα και ο 34χρονος τα πήγαινε στον καταυλισμό όπου κατοικούσε για να τα κάψει, ώστε να λιώσει το πλαστικό και να του μείνει ο χαλκός τον οποίο σκόπευε να πουλήσει.

Στο φορτηγάκι του που κατασχέθηκε, βρέθηκαν φορτωμένα περίπου 80 κιλά καλωδίων διαφόρων διαμετρημάτων και χρωμάτων, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, τα οποία οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ αναγνώρισαν ότι προέρχονταν από τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις της Επιχείρησης τις οποίες είχε ξηλώσει ο δράστης που οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα Λιβαδειάς και μετά στον εισαγγελέα Λαμίας.

*** Κλοπές με στόχο τον χαλκό καταγράφηκαν και στην Ηλεία. Στην περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας, άγνωστοι έκλεψαν 76 υδροστόμια και υδρόμετρα υδροληψίας αξίας 8.000 ευρώ από τις εγκαταστάσεις του Β’ ΤΟΕΒ Πύργου, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό τα χωράφια των αγροτών! Αλλά και στο Βαρθολομιό, άγνωστοι έκλεψαν από το μοτέρ άντλησης νερού του δήμου τα καλώδια που το τροφοδοτούσαν με ρεύμα, προκαλώντας ζημιές ύψους 1.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook