Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου το φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Καπ στο πόλο Γυναικών, με την οικοδέσποινα Σαμπαντέλ να κατακτάει τον τίτλο μετά το 13-8 επί της Οριζόντε Κατάνια στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η ισπανική ομάδα «έγραψε» ιστορία, απέναντι στη ν οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Οριζόντε, κατακτώντας τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο αλλά και παρθενικό για την Ισπανία. Στη 3η θέση τερμάτισε ο Ολυμπιακός, που κέρδισε 14-12 στο «μικρό» τελικό την ρωσική Κίνεφ Κίρισι, μένοντας όμως στα παράπονα για την διαιτησία του ημιτελικού της Μ. Παρασκευής, με τους πάντες στην «ερυθρόλευκη» ομάδα να μιλάνε για… κλοπή.

 

Η ομάδα του Πειραιά έκανε το καθήκον της στο τελικό της… παρηγορίας και είχε από την αρχή το προβάδισμα συντηρώντας μια διαφορά δύο τερμάτων. Στα μισά του β’ οκταλέπτου οι Ρωσίδες ισοφάρισαν σε 5-5 αλλά με γκολ της Χανιώτισσας Μανωλιουδάκη κι άλλο ένα από την αρχηγό Αντωνάκου το ημίχρονο έληξε 7-5 κι επανήλθε η διαφορά στα 2 γκολ.

Στην συνέχεια τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ανέβασαν… ταχύτητα και προηγήθηκαν αρχικά με τρία (8-5 και 9-6) και μετέπειτα με 4 γκολ (10-6, 11-7 και 12-8) «κλείνοντας» έτσι την τρίτη περίοδο.

Στο φινάλε η Κίρισι πήγε να κάνει δραματικό το παιχνίδι μειώνοντας στο γκολ (12-11) 3’ και 25’’ πριν την λήξη. Η Γκρέγκ με το 4ο προσωπικό της γκολ έστειλε ξανά το ματς στα 2 γκολ αλλά και πάλι η ομάδα του Καζάνοφ σκόραρε με τη Λισούνοβα 1’ 40’’ πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Τελικά η τελευταία… λέξη άνηκε στην Αντωνάκου, που σκοράροντας για 4η φορά διαμόρφωσε το τελικό 14-12.

 

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-3 (ημ.), 3-5, 4-2 (τελ.)

 

Κίνεφ Κίρισι: Μπελάγεβα 4, Προκοφιέβα 3, Φεντότοβα 2, Σομπόλεβα 1, Μπογκντάνοβα 1, Λισούνοβα 1.

 

Ολυμπιακός: Αντωνάκου 4, Γκρέγκ 4, Φαν Μπέλκουμ 3, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 1.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook