Την έντονη αντίδραση του Ντέιβιντ Κάμερον προκάλεσαν, καίτοι διαψευσθείσες, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε τη Μεγάλη Βρετανία ως ένα μικρό νησί που κανείς δεν ασχολείται μαζί του.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Ντέιβιντ Κάμερον σημείωσε, σχεδόν απνευστί:

«Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι η ρωσική πλευρά αρνείται εντελώς το συγκεκριμένο σχόλιο, και το σίγουρο είναι ότι ουδείς το είπε ενώπιόν μου. Επιτρέψτε μου, όμως, να είμαι ξεκάθαρος: Η Βρετανία μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, προκαλώ όμως τον οποιονδήποτε να βρει μια χώρα με πιο περήφανη ιστορία και με τόσο μεγάλη καρδιά και τόσες αντοχές».

«Η Βρετανία είναι ένα νησί που συνέβαλε να καθαρίσει από τον φασισμό η Ευρώπη και το έκανε με αποφασιστικότητα καθ\’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Η Βρετανία είναι ένα νησί που συνέβαλε στην κατάργηση της δουλείας, που εφηύρε τα περισσότερα από τα άξια εφεύρεσης πράγματα, συμπεριλαμβανομένου κάθε αθλήματος που παίζεται σήμερα σε όλον τον κόσμο, που ακόμη και σήμερα είναι υπεύθυνη για τέχνη, λογοτεχνία και μουσική που ευφραίνει όλον τον κόσμο».

«Είμαστε περήφανοι για κάθε τι που έχουμε κάνει ως ένα μικρό νησί. Ενα μικρό νησί που έχει την έκτη μεγαλύτερη οικονομία, τον τέταρτο καλύτερο στρατό, μερικούς από τους πιο ικανούς διπλωμάτες, την πιο υπερήφανη ιστορία, και κάποιες από τις καλύτερες επιδόσεις στη λογοτεχνία αλλά και στη φιλοσοφία και στον παγκόσμιο πολιτισμό».

Ο Κάμερον είχε νωρίτερα 20 λεπτη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο, μεταξύ άλλων, εξέφρασε ανησυχίες για τη ρωσική νομοθεσία εις βάρος των ομοφυλοφίλων, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις από τον Ρώσο πρόεδρο ότι κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι, ουδεμία διακριτική μεταχείριση εις βάρος γκέι αθλητών θα υπάρξει.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook