Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Χανίων υπερψηφίστηκε στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. των εργαζομένων.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο σωματείο των εργαζόμενων στους Δήμους του νομού Χανίων.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως η προσπάθεια που κάναμε, όχι μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες αλλά εδώ και δυόμισι χρόνια, βρήκε ανταπόκριση από τη μεγαλύτερη μερίδα των εργαζόμενων, με συνέπεια την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας και την κατάληψη πέντε εδρών στο νέο Δ.Σ. του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες για τη συμμετοχή και στήριξή τους και σας καλούμε, ανεξάρτητα ποιο συνδυασμό επιλέξατε, με ποια σχέση εργάζεστε και σε ποια υπηρεσία ανήκετε, να πορευτούμε μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ.

Σήμερα, στους καιρούς των μνημονίων, των απολύσεων και της διαθεσιμότητας, σήμερα, στον νέο εργασιακό μεσαίωνα στον οποίο κάθε κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα καταργείται, σήμερα που οι Δήμοι και οι υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες συρρικνώνονται ή παραδίδονται στους ιδιώτες, προβάλλει πρώτιστη η ανάγκη αντίστασης και αγώνα από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το νέο Δ.Σ. το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 1100 συναδέλφους, επιβάλλεται να είναι ξεκάθαρα με το μέρος των εργαζόμενων, υπερασπίζοντας τα δίκαιά τους αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.

Χρειάζεται με κάθε τρόπο να αντιστέκεται σε κάθε κατάργηση υπηρεσιών (καθαριότητας, δημοτικής αστυνομίας, κοινωνικών δομών, πολεοδομίας κ.ά.), σε κάθε απόλυση συναδέλφου, να στέκεται απέναντι σε κάθε Δημοτική Αρχή που με διπλωματική διγλωσσία στηρίζει τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους κι εξαφανίζουν τις υπηρεσίες των Δήμων.

Χρέος επίσης του νέου Δ.Σ. είναι να απορρίπτει τον στενά κομματικό συνδικαλιστικό λόγο, ο οποίος όχι μόνο δε βοηθά στη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων μας, αλλά απομονώνει τους εργαζόμενους και τους απομακρύνει από τα συνδικάτα και τα σωματεία, που θα έπρεπε να είναι ο μαχητικός και δημιουργικός τόπος συνάντησης όλων μας.

Όσοι συμμετέχουμε στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ δεσμευόμαστε να παλέψουμε μέσα και έξω από το νέο Δ.Σ., με γνώμονα τα παραπάνω, για να συνεχίσει να υπάρχει δημόσια πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών και για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία για κάθε δημοτικό υπάλληλο, για κάθε εργαζόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook