Στα πλαίσια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ "Το Κέντρο της Κρήτης" και υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ, θα πραγματοποιηθούν δύο θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας στο Δήμο Φαιστού, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο Αλσύλλιο Κούλε στις Μοίρες και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο στη Φανερωμένη.

Ο τίτλος του έργου Υπάρχει και Φιλότιμο, ανεβαίνει από την Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και είναι βασισμένο στην παλιά γνωστή ελληνική ταινία του 1965 που όμως παραμένει τόσο επίκαιρη όσο ποτέ.

Η υπόθεση του έργου :

Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος (Ζορμπάς Γιώργος) είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει να ταξιδεύσει ως εκεί για μια ομιλία.

Στο ταξίδι αυτό, που πραγματοποιείται οδικώς, τον συνοδεύει η κόρη του Αλίκη (Αναγνωστάκη Ιωάννα – Σχοιναράκη Αμαλία), καθώς και ο οδηγός του (Καρακωνσταντάκης Μιχάλης).

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Αλίκη επιμένει να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα ικανή οδηγός, και ο πατέρας της το επιτρέπει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε ένα δένδρο, κοντά στο χωριό Άγρυλος.

Το ατύχημα αυτό προκαλεί ελαφρύ τραυματισμό των επιβαινόντων και ακινητοποίηση του οχήματος. Αμέσως οι χωρικοί σπεύδουν να περιποιηθούν τους τραυματίες, χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητα των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους.

Δύο νεαροί χωρικοί, ο Πανάγος (Παπαδάκης Κωνσταντίνος) και ο Σωτήρης (Δρακούλης Ανδρέας) συζητούν με τον υπουργό σχετικά με τις ελλείψεις του χωριού σε υποδομές και υπηρεσίες.

Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ο κ. Μαυρογιαλούρος πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του. Ιδιαίτερα κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι ο στενός του συνεργάτης Θεόδωρος Γκρούεζας (Ζαχαριάκης Ιάκωβος) έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές.

Μετά από όλα αυτά, αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, αφού πρώτα επιπλήξει σε έντονο ύφος τους συνεργάτες του.

Συμμετέχουν ακόμα ως Γιώργος ο ιδιαίτερος-Φώτης (Καζινάκης Θωμάς), Κώστας Σιλυβριώτης (Καλαϊτζάκης Γιώργος), Νάντα Μαυρογιαλούρου (Λαγουδακη Μαριάννα), κυρά Λάμπαινα (Νινιράκη Ελένη), Λώρα Σιλυβριώτη (Καλαϊτζάκη Ελπίδα), Κατίνα (Αθανασία Ματζουρανάκη), Τασία, ( Νινιράκη Αλεξάνδρα).

Σκηνοθεσία: Ζερβάκης Μανόλης.

Τόπος παραστάσεων : Ανοιχτό Θέατρο Αλσύλλιο Κούλε – Μοίρες , Πέμπτη 12 - 09 - 2013
Φανερωμένη, Τοπική Κοινότητα Δ. Φαιστού Πέμπτη 19 - 09 - 2013

Ώρα Έναρξης: 20:15
Συμβολική Είσοδος : 3,00€

Τα έσοδα θα διατεθούν προς οικονομική ενίσχυση των δύο συλλόγων.