Με τροπολογίες που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» καταργείται η επιδότηση των ζωοτροφών και εξισώνεται η εισφορά υπέρ ΕΛΟΓΑΚ των εισαγόμενων με τα εγχωρίως παραγόμενα γάλατα.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στο εισηγητικό των τροπολογιών, με την παράγραφο 1 της προτεινόμενης προσθήκης – τροπολογίας αντικαθίσταται το άρθρο 13 του νόμου 3698/2008 (Α 198), που αφορά την καταβολή ειδικής εισφοράς στο γάλα. Η ρύθμιση αύτη στόχο έχει την άρση των άνισων βαρών που σήμερα προβλέπονται για το εισαγόμενο σε σχέση με το εγχώριο γάλα. 
Στο εξής προβλέπονται οι ίδιες ρυθμίσεις για το γάλα, ανεξαρτήτως προέλευσης.
Επίσης, με την παράγραφο 2 της προτεινόμενης προσθήκης – τροπολογίας καταργούνται οι διατάξεις της παρ. 2α του άρθρου 94 του ν. 21277/1993 (Α 48), όπως η παράγραφος αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 11 του νόμου 3698/2008. 
Οι ανωτέρω διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται η δυνατότητα επιχορήγησης Ελλήνων κτηνοτρόφων για την προμήθεια ζωοτροφών, σε περίπτωση ανάγκης ή σε περίοδο κρίσης, καταργούνται, διότι, ωφελώντας μόνο τους Έλληνες κτηνοτρόφους, αντίκεινται στο ενωσιακό δίκαιο.
paseges.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook