Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε σήμερα ότι θα συνεχιστούν τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λιβύη παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται από την παρουσία αμάχων κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έστω κι αν καθυστερήσουν ενδεχομένως οι βολές για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων.

«Τα πλήγματα αυτά θα συνεχιστούν», προειδοποίησε σε ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ο ναύαρχος Ρας Χάρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής της επιχείρησης «Ενοποιημένος προστάτης» του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

«Ζητούμε από τους πολίτες στις περιοχές που πλήττονται να απομακρύνονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος, τις εγκαταστάσεις και το στρατιωτικό εξοπλισμό όταν είναι δυνατόν, ώστε να μπορούμε να χτυπάμε με μεγαλύτερη επιτυχία και με το λιγότερο κίνδυνο για τους πολίτες», πρόσθεσε.

Το βράδυ του Σαββάτου το ΝΑΤΟ κατέστρεψε έναν πύραυλο εδάφους-αέρος SA-8 με τη βοήθεια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Τρίπολη.

Η βολή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους μπόρεσε να καθυστερήσει όταν διαπιστώθηκε ότι ένας ορισμένος αριθμός πολιτών έπαιζαν ποδόσφαιρο δίπλα στον πύραυλο και οι χειριστές του αεροσκάφους μπόρεσαν να περιμένουν έως ότου οι ποδοσφαιριστές διαλυθούν προτού κτυπήσουν, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ.