Με έργα διαμόρφωσης και ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Αχλάδας προϋπολογισμού 300.000€, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου στοχεύει στο να αναδείξει τα παραδοσιακά του στοιχεία και να τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Στις παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνονται εργασίες αλλαγής του υπάρχοντος δαπέδου της πλατείας, πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, κατασκευή πέργκολας στη βρύση της πλατείας, ράμπας πρόσβασης και πλακών όδευσης ΑμεΑ, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, κ.α.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Ο οικισμός της Αχλάδας αποτελεί ένα τυπικό δείγμα Κρητικού ημιορεινού, αγροτικού οικισμού και μέχρι σήμερα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, τόσο πολεοδομικά, όσο και μορφολογικά.

Δεμένος αρμονικά και προσαρμοσμένος στο φυσικό περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα κλασικά παραδείγματα χωριών που έχουν απομείνει ως αυτοτελή σύνολα και σε σχετικά καλή κατάσταση.

Με απόλυτο σεβασμό στον αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα, αναδεικνύουμε αυτά τα στοιχεία, με σκοπό να συμβάλλουμε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και να δώσουμε σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής τη δυνατότητα, να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο τις ομορφιές του τόπου.

Ξεκινάμε με τη δημοπράτηση των εργασιών της κεντρικής πλατείας και στα σχέδιά μας είναι, με την εύρεση και των κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, να επεκταθούν αυτές οι παρεμβάσεις σε ολόκληρη την Αχλάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα στελέχη της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την άψογη συνεργασία μας, καθώς επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».

Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το πρόγραμμα LEADER