Η βασίλισσα Ελισάβετ, η γενική κυβερνήτης της Αυστραλίας Κουέντιν Μπράϊς, η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ και σύσσωμη η αυστραλιανή πολιτική ηγεσία και η ηγεσία του Κουϊνσλαντ έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα σε μια ομογενή που έγινε εκατό χρόνων, κάτι άλλωστε που συνηθίζεται με όλους τους αιωνόβιους της χώρας.
Πρόκειται για την Coola Mottee η οποία γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1911, μετανάστευσε το 1938 στην Αυστραλία και σήμερα ζει στο Κουϊνσλαντ. Το 1928 εργάστηκε ως ράπτρια στην Αθήνα, ένα επάγγελμα που της χάρισε αυτοπεποίθηση και οικονομική ανεξαρτησία. Το 1938 συνάντησε τον Ελληνο-Αυστραλό Γιώργο και ένα χρόνο μετά, πήγε μαζί του στην Αυστραλία όπου εγκαταστάθηκαν στο Kempsey του NSW. Η οικογένεια του συζύγου της διατηρούσε τότε δυο καφε-εστιατόρια.
Με τον καιρό οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας αναπτύχθηκαν σημαντικά. Έτσι προστέθηκαν δυο κινηματογράφοι, το «Δελφοί» και το «Βικτώρια», μια πλατεία για πατινάζ και έγιναν κι άλλες επενδύσεις. Μετά το θάνατό του το 1960, η κ. Mottee εγκαταστάθηκε στο Σίδνεϊ όπου σπούδασαν τα παιδιά της Κώστας, Τζιμ και Γιώργος.
Το 1969 αξιώθηκε να δει τη μητέρα της στο νησί, η οποία απεβίωσε εννέα μήνες μετά. Τελικά την κέρδισε το South West Rocks, όπου σύμφωνα με το γιο της Κώστα εξασκείται στο βάδην. Από το 2005 φιλοξενείται σε γηροκομείο.
Το ευχάριστο γεγονός της συμπλήρωσης ενός αιώνα ζωής, γιορτάστηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 με γεύμα στο Kempsey του NSW, στο οποίο παρακάθισαν η οικογένειά της, συγγενείς και φίλοι.
Η κ. Mottee, είναι η γυναίκα που οδήγησε το πρώτο Holden στο Kempsey.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook