Απόπειρα αεροπειρατίας σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε αεροσκάφος της Alitalia που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στη Ρώμη. Ο επίδοξος αεροπειρατής από το Καζακστάν κρατώντας ένα μαχαίρι, διέταξε να κατευθυνθεί το αεροσκάφος στη Λιβύη. Ωστόσο πλήρωμα και επιβάτες κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και τελικά συνελήφθη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρώμη.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa και Agi μετέδωσαν ότι ο 48χρονος Βαλέρι Τόλματσεφ βρισκόταν σε σύγχυση και ότι μία αεροσυνοδός μεταφέρθηκε σε σταθμό πρώτων βοηθειών στο αεροδρόμιο της Ρώμης, καθώς τραυματίστηκε ελαφρά από τον επίδοξο αεροπειρατή.

Ο άνδρας πλησίασε την αεροσυνοδό και επιχείρησε να την ακινητοποιήσει με ένα μικρό μαχαίρι. Πρόθεσή του ήταν να αναγκάσει τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος στην Τρίπολη της Λιβύης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Το αεροσκάφος της Alitalia προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές της πόλης Τσιβιταβέκια, πενήντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα.

Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, ο επίδοξος αεροπειρατής εργάζεται στην Ουνέσκο, στο Παρίσι και υποφέρει από κατάθλιψη. Η αστυνομία τον ανέκρινε επί πέντε ώρες, αποκλείοντας κάθε επαφή του με δίκτυα διεθνούς τρομοκρατίας και συνδέοντας το όλο γεγονός, μόνο με τα εμφανή του ψυχολογικά προβλήματα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook