Κραυγή αγωνίας για τις επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία, απο την μάστιγα των ναρκωτικών, αποτελεί η επιστολή ομάδας αστυνομικών που αυτοπροδιορίζεται ως \”Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης\”.
Με αυτή την επιστολή – γροθιά στο στομάχι, οι αστυνομικοί λένε πολλές αλήθειες για την ραγδαία αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στην χώρα μας, βάζοντας το \”μαχαίρι στο κόκκαλο\” και ελπίζοντας πως κάποιοι θα ξυπνήσουν απο τον ύπνο και τον εφησυχασμό.
Υπο τον τίτλο \”Ξυπνάτε, γινόμαστε κοινωνία Ζόμπι – Η αλήθεια για τα Ναρκωτικά\” η \”Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης\” γράφει…………….

\”Πενήντα φορές περισσότεροι είναι σήμερα οι χρήστες ηρωίνης στη χώρα μας σε σύγκριση με το 1980. Συγκεκριμένα ο αριθμός των χρηστών μόνο της ηρωίνης στην Ελλάδα ανέρχεται πάνω από 100.000 ενώ το 1980 ήταν μόνο 2.000. Εάν συνεχίσει ο ρυθμός αυτός το 2030 τουλάχιστον 4.000.000 άτομα στη Ελλάδα θα είναι χρήστες μόνο της ηρωίνης .

Τι κάνουμε ;

Η αστυνομία και οι λοιποί, στην καλύτερη περίπτωση, κατάσχουν το 7%, δηλ ψίχουλα ΓΙΑΤΙ ; Είμαστε ανίκανοι να βρούμε ένα αποτελεσματικότερο σύστημα καταπολέμησης χρόνια τώρα;
Πάντως, πάνω από το 42% των κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές είναι παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών. Αναγκαστήκαμε μάλιστα να ψηφίσουμε τον νόμο (Ν 4139/2013) για μερική αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων από «φτωχοδιάβολους», χρήστες δηλαδή που συλλαμβάνονταν με μικροποσότητες και φυλακίζονταν για μεγάλο διάστημα.
Το δίκτυο υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ , για να αναχαιτίσει λέει την κατάσταση , περιλαμβάνει:
72 Κέντρα Πρόληψης σε 49 νομούς της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
56 Θεραπευτικές Μονάδες Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης και 5 «Στεγνά» Θεραπευτικά Προγράμματα.
1 Κέντρο Υποδοχής, Ενημέρωσης και Προσανατολισμού
26 Θεραπευτικές Μονάδες Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης
1 «Στεγνό» Θεραπευτικό Πρόγραμμα Εφήβων και Νεαρών Ενηλίκων (Μονάδα Εφήβων/Νέων «Ατραπός»)
1 «Στεγνό» Θεραπευτικό Πρόγραμμα Ενηλίκων σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόγραμμα «Αθηνά»)

Από τον Έλληνα φορολογούμενο ζητούνται …

Mε δύο εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί ο ΟΚΑΝΑ μόνο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων για την υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης κατά των ναρκωτικών.
Πανικός μας πιάνει πάντως όταν …. Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνει χωρίς φάρμακα ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) , δηλαδή παραγγελίες μεθαδόνης .

Τι αποτέλεσμα έχουμε;

Αυξάνεται η δοκιμή και η χρήση κάνναβης στους μαθητές 15 χρονών, όπως διαπιστώνει η έρευνα HBSC στο μαθητικό πληθυσμό.
Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, επίσημα, 7.688 θάνατοι που είχαν ως αίτιο τα ναρκωτικά , ο πραγματικός αριθμός δεν μπορεί να υπολογιστεί , ενώ , τουλάχιστον 73 «νέα ναρκωτικά» τα οποία παρασκευάζονται από ουσίες ελεύθερες στο εμπόριο και διαφημίζονται ως νόμιμα διεγερτικά μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκαν μέσα στο 2012 . 
Π.χ το σίσα, το ναρκωτικό που \”καίει\” τα σωθικά ( περιέχει μέχρι και υγρά μπαταρίας ) και προτιμάται από τους εξαρτημένους, που δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν άλλη ουσία , ή αλλιώς η κόκα των 2 ευρώ ή κόκα των φτωχών , είναι εκτός ελέγχου.
Η διακίνηση συνεχίζει ακάθεκτη.
Το 2007 πέρασε από τη Θεσσαλονίκη ένας τόνος ηρωίνης . Συνολικά στις πιάτσες ναρκωτικών κυκλοφόρησαν περίπου 3 τόνοι ηρωίνης , έκτοτε η εισροή αυξάνεται 10 – 15 % κάθε χρόνο . Ιούλιος 2013 , από την Πάτρα μπήκε στην Ελλάδα μισός τόνος κοκαΐνης μέσα σε κιβώτια με μπανάνες κ.α , ανακαλύφθηκε τυχαία .
Σε μια οικονομία στην εντατική , σε μια κοινωνία σαστισμένη τα φαινόμενα αυτά εντείνονται . Κάθε χρόνο, χιλιάδες παιδιά και νέοι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα των ναρκωτικών, ενώ τα ποσοστά θνησιμότητας από τη «μάστιγα της νέας γενιάς», αυξάνονται διαρκώς και μαζί με αυτά, αυξάνονται και τα κρούσματα του AIDS και ηπατίτιδας c , αφού οι χρήστες αδυνατούν να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής . Οι χρήστες μαζί με τους εαυτούς τους διαλύουν και τις οικογένειες τους .
…. Δηλαδή , μια τρύπα στο νερό .

Τι συμβαίνει;

Είναι αλήθεια ότι….\”Το 2001 τα αμερικάνικα στρατεύματα εισβάλουν στο Αφγανιστάν, οι μόνες εκτάσεις που δε βομβαρδίζονται είναι οι φυτείες κάνναβης και οπίου. Ένα χρόνο πριν την ιμπεριαλιστική εισβολή το Αφγανιστάν παρήγαγε 180 τόνους οπίου. Επτά χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή, η παραγωγή του οπίου στη συγκεκριμένη χώρα φτάνει τους 8.300 τόνους, αύξηση 4.511%. Σήμερα η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν καλύπτει το 95% της παγκόσμιας παραγωγής\”.

Κύριοι Υπεύθυνοι να σώζετε την χώρα από την μάστιγα των Ναρκωτικών.

Παλαβωμένοι από την οικονομική δυσπραγία των καιρών , συστημένοι από όσα μας λένε ότι παθαίνουμε και ότι θα πάθουμε , δεν αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μια μορφή αδιανόητου πολέμου , ο εχθρός είναι ασύλληπτα ύπουλος , συστηματικός και υπομονετικός , κτυπάει τις αδύναμες κοινωνίες , στηρίζεται στην απληστία της ανθρώπινης φύσης και μετατρέπει τους ηττημένους σε Νεκροζώντανους , αποκτώντας έτσι τον πλήρη έλεγχο.
Ο κρίκος πρόληψη – απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη ΑΠΕΤΥΧΕ μαζί με εσάς .
Χώνοντας από εδώ και πέρα τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, δε σημαίνει ότι καθάρισε το σπίτι… όσο θα περιθωριοποιούμε αυτές τις καταστάσεις τόσο περισσότερο θα εντείνονται .. τόσο ακάθεκτη η κοινωνία μας θα μετατρέπεται σε «Κοινωνία Ζόμπι »
ΞΥΠΝΗΣΤΕ !\”

bloko.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook